En förrätt med smak av vår

den 12 april 2010, kl 08:33

Jag gillar färsk sparris. Färsk sparris i sin tur gillar lufttorkad skinka, rostade pinjenötter och en fräsch citrondressing. Väldigt, väldigt mycket. Det här är med andra ord en förrätt att tycka om. Att den dessutom har en trevlig smak av vår, det är bara en bonus.

Sparris med lufttorkad skinka, pinjenötter
och citrondressing

1 knippe färsk grön sparris
4-8 skivor lufttorkad skinka
0,5 dl pinjenötter
Dressing;
1 dl crème fraiche
rivet skal av en citron
salt och vitpeppar

Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Linda skinkan runt sparrisen. Servera med en dressing som rörts ihop av crème fraiche, citronskal och smakats av med salt och peppar. Pynta med pinjenötter som rostats i en torr stekpanna. Förrätten räcker till 4 personer (Recept Arla).

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen