En förrätt med smak av vår
Jag gillar färsk sparris. Färsk sparris i sin tur gillar lufttorkad skinka, rostade pinjenötter och en fräsch citrondressing. Väldigt, väldigt mycket. Det här är med andra ord en förrätt att tycka om. Att den dessutom har en trevlig smak av vår, det är bara en bonus.
Sparris med lufttorkad skinka, pinjenötter
och citrondressing
1 knippe färsk grön sparris
4-8 skivor lufttorkad skinka
0,5 dl pinjenötter
Dressing;
1 dl crème fraiche
rivet skal av en citron
salt och vitpeppar
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Linda skinkan runt sparrisen. Servera med en dressing som rörts ihop av crème fraiche, citronskal och smakats av med salt och peppar. Pynta med pinjenötter som rostats i en torr stekpanna. Förrätten räcker till 4 personer (Recept Arla).
Publicerad i förrätt, sparris | Kommentarer (10) Skriv ut inlägg10 kommentarer till “En förrätt med smak av vår”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ååå detta ser ju toppengott ut! Skall bjuda på detta nästa gång vi kör förrätt :)
Mmm, fräscht och lätt. Perfekt!
Jag älskar också sparris med lufttorkad skinka, finns nästan inget godare!
För 4 pers:
24-32 gröna sparrisar
3 msk olivolja
1 msk gourmetsalt
Citronette:
2 dl finriven parmesan
saft av en stor färsk citron
svartpeppar
4 msk olivolja
1 dl pinjenötter
Olja och salta sparrisarna och grilla i ugn 200 grader 6-8 min. De ska behålla sin krispighet.
Rör samman olja och citronsaft och tillsätt parmesan. Smaka av med svartpeppar.
Rosta pinjenötterna i het stekpanna ca 4 min.
Servera sparrisen rykande varm täckt med citronette och varma rostade pinjenötter.
(Drakamöllans kök)
Så himla gott!! :-) Vilken trevlig blogg du har.
Jag har precic startat en ny Matblogg , kika gärna förbi om du har tid :
http://min-matblogg.blogspot.com/
Emmas kök: Kul, sparris brukar vara poppis! :-)
Josefina: Ja, verkligen en snabb förrätt. Rekordsnabb.
Fia: :-D
Eva: Det låter gott, tack för tipset!
Åh sparris som är så gott! Jag har till och med fått en sparriskastrull eftersom jag äter såna mängder. Nåt som är gott till vit sparris är även blodgrape och en god sås.
Sparris är fantastiskt gott. Så härligt att det är högsäsong!
Läckert! Älskar sparris!
Klara: Sparriskanstrull och vit sparris och blodgrape. Spännade och nytt för mig, kul!
Cecilia och Anna: Ja med, sparris är fantastiskt gott! :-)