Nu rensar vi skåp och skafferier!

den 18 april 2010, kl 19:08

picki_img_4390

I vanliga fall storhandlar vi på söndagar, mat som räcker en hel vecka framåt, dvs till hela veckomatsedeln. Det är praktiskt och framförallt spar det tid (för att ännu mer leva upp till vår präktighetsstämpel skriver vi alltid handlingslistan i samma ordning som matvarorna passeras när vi går genom butiken, och givetvis har vi alltid med oss egna tygkassar). Men, den här söndagen står (storhandlings-)bilen isärplockad i ett garage. Vad passar då bättre än att göra en kyl-/frys-/skafferitömning, och istället laga middagar utifrån vad som redan finns hemma. Den här veckomatsedeln avslöjar med andra ord vad vi alltid har i skåpen här hemma, samt sådant som vi samlat på oss i våra gömmor.

Mån Panerad abborre med massor av dill
Tis Pasta med kantarellsås (Hej pappa, har du några kantareller kvar?)
Ons Matjessill med rödlök, gräddfil, ägg och kokt potatis
Tor Grön linssoppa med vitlök och stekpannebröd
Fre Wok med röd curry och kokosmjölk
Lör Fredagspizza med kyckling och fänkål
Sön Rotfruktspaj

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen