Hur man glömmer snön som föll häromveckan

den 25 april 2010, kl 20:40

Den här veckan innehåller några gamla favoriter som jag verkligen gillar. Men, i sanningens namn så längtar jag mest efter 1) att få ge mig ut nässeljakt, 2) att förhoppningsvis inleda grillsäsongen på fredag. Om bägge dessa planer går i lås och bom så innebär det att våren snuddar mer vid sommar än vinter. Då är jag beredd att förlåta snön som föll tidigare i veckan, och kommer att fira storslaget. Därav musselkok på lördag. Är det inte en bra plan så säg.

Mån Pasta med räkor och avokado
Tis Nässelpaj
Ons Tonfisksallad med chèvreost
Tor Ärtsoppa
Fre Grillpremiär?
Lör Moules marinées
Sön Renées canneloni

Skriv ut inlägg

En brittisk frukost till lunch

den , kl 14:35

Ibland kan det hända att jag blir obeskrivligt sugen på mat som jag egentligen inte tycker särskilt mycket om. Som vita bönor i tomatsås, något jag gått och tänkt på och pratat högt om dom två senaste veckorna. Då känns det rätt bra att duka fram en engelsk frukost till lunch. En balkonglunchpremiär för att fira att balkongen äntligen är vårstädad. Bacon med äggröra, stekta champinjoner/tomathalvor/bröd, och vita bönor i tomatsås, såklart.

Äggröra för två till tre
Vispa snabbt ihop 4 ägg och 1,5 dl mjölk, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Hetta upp en mindre stekpanna, lägg i en liten klick smör och häll i äggsmeten. Stek äggröran på medelvärme, rör om med jämna mellanrum tills en krämig äggröra fås. Serveras omedelbart.

Mer engelskt, tack
Jamies fiskpaj
Scones

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen