Ett av mina favoritbröd

den 13 juli 2008, kl 20:48

Det här är Arlas bästa brödrecept och ett av mina favoritbröd. Idag har vi bakat Hurtbullen för att den ska få följa med på semesterresan. Frågan är hur långt vi kommer innan brödet är slut, vi har redan smygsmakat.

Hurtbulle
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, honung och lingonsylt. Smörj en brödform med lite olja, häll i smeten och grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ungefär en timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Skriv ut inlägg

2 kommentarer till “Ett av mina favoritbröd”

  1. Påskknytis anno 2009 at pickipicki kl 11:34, den 10 april 2009

    [...] lurade mig och paxade brödbaket. Jag var helt säker på att han skulle baka Hurtbullen som jag vet att han tycker så mycket om, men jag bedrog mig. Det här finfina brödet klår [...]

  2. Lumumma kl 19:10, den 13 maj 2009

    Ah, det här verkar perfekt!

    *på jakt efter nyttigt bröd*

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen