Kyckling med champinjoner och brysselkål
Förra veckan åt jag kyckling i Nobels gamla svavelfabrik i vackra Winterviken. Wow, vilken imponerande byggnad och vilken god mat, Markus Aujalay han kan. Klimatsmart mat var Svensk Fågels budskap och det är nog ett genomtänkt drag kan man anta. Jag äter en del kyckling (även fast det inte syns så ofta här på picki), främst för att det är gott . Systern beklagade sig över att hon bara hittade ett kycklingrecept i receptregistret. Det finns faktiskt flera, men här kommer ett till. En av Markus finfina kycklingsrätter, varsågoda.
Bräserade kycklingben med
skogschampinjoner och brysselkål
900 svenska kycklingben (drumsticks)
3 msk rapsolja
3 vitlöksklyftor
1 liter vatten
1 svampbuljongtärning
2 dl lätt creme fraiche
salt och peppar
250 g skogschampinjoner
2 msk rapsolja
250 g brysselkål
1 kruka persilja
Bryn kycklingen i olja så att den får färg. Lägg i skivad vitlök och bryn ytterligare någon minut. Häll på vatten och buljongtärning, låt småkoka ungefär 35 minuter. Häll i creme fraiche och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Stek svampen i en het panna och tillsätt svampen till grytan tillsammans med brysselkål som delats alternativ blad som plockats från brysselkålen. Låt koka ytterligare någon minut och strö därefter över hackad persilja.
Publicerad i bjuden på mat, brysselkål, champinjoner, en riktig kock, kyckling, Markus Aujalay | Kommentarer (9) Skriv ut inlägg9 kommentarer till “Kyckling med champinjoner och brysselkål”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Å, vad gott… Det var länge sen jag åt ngn gryta – och gryta ska man ju äta på hösten/vintern. Känner på mig att jag snart gör en köttgryta med rödvin, lök och champinjoner … :P
mmm…nu blir jag riktigt hungrig:) behövde ett bra kycklingrecept och detta faller absolut inom kriterierna för det :)
Lumumma: Jag vill också ha köttgryta! Bjuder du?
Ayla: Sant, det här är ett bra kycklingrecept!
Jag ser direkt att mina barn (också) skulle gilla det här!
Provlagas idag, står på spisen och puttrar nu (fast med kycklingfilé istället för drumsticks) och ser fantastiskt gott ut!! :)
Åh vad roligt! Hoppas att den går hem! :)
Vi åt det till middag igår och det var jättegott! Tack för receptet :)
:D Det är alltid lika roligt att läsa att någon har lagat och gillat ett recept på picki! Kul att du talar om!
[...] Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill Mån Rotfruktspaj Tis Vegetarisk lasagne med keso Ons Kycklinggryta med brysselkål och svamp Tor Trattkantarellsoppa och zucchiniplättar Fre Middag med finskt tema; Kanske morotslåda, kanske [...]