En sommarsallad i vintern – caesarsallad

den 3 december 2008, kl 15:01

Hela sommaren fantiserade jag om en caesarsallad, som aldrig blev av. Förens häromdan, en av de sista dagarna i november. Bättre sent än aldrig, kanske man kan säga.

Caesarsallad, 4 port
Dressing:
2,5 dl rapsolja
1 ägg
2-3 msk pressad citron
½ msk dijonsenap
2 sardeller(filéer)
1 vitlöksklyfta
½ msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
salt, svartpeppar

2-4 kycklingfiléer, salt och peppar
blandad sallad, gärna romansallad
några skivor bröd till krutonger
hyvlad parmesanost
delade körsbärstomater
tunt skivad rödlök

Mixa alla ingredienser till dressingen. Stek kycklingfiléerna hela, salta och peppra. När kycklingen är genomstekt, skär den i skivor. Dela brödet i kuber. Rosta i en torr stekpanna, alternativt med lite olja och pressad vitlök. Vänd runt salladen i dressing och toppa med övriga ingrediernser.
Receptet på dressing är från Tasteline.


Ett lass sallad. Ylöjärvi, juli 2008

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 3

den , kl 07:00

Klicka på bilden för att öppna lucka 3
Klicka på bilden för att öppna lucka 3

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen