Två söta potatisar i en gryta
När jag sommarjobbade i frukt- och grönsaksavdelningen, i en mataffär i Finland för några år sedan, var det en dam som frågade efter sötpotatis. Jag kunde för mitt liv inte förstå vad hon pratade om. En söt potatis? Nuförtiden äter vi sötpotatis ibland, allra godast är den ugnsrostad. Men söt, det är den. Fast det är klart, är det en söt potatis så är det.
Sötpotatisgryta
2 st sötpotatisar
2 morötter
1 gul lök
vitlök
0,5 röd chili
1 burk koksmjölk
spiskummin
grön currypasta
2-3 msk saft från citron
salt, peppar
Fräs grovhackad lök, vitlök, tärnad sötpotatis och morot samt finhackad chili i lite olja. Häll över en burk kokosmjölk och lite salt, låt puttra tills sötpotatisen är mjuk. Smaka av med salt, peppar, currypasta, spiskummin och pressad citron. Mixa med en stavmixer, men låt det fortfarande vara bitar kvar.
Servera med fisk (vänd i ägg och grahamsmjöl med salt och vitpeppar, stek i lite olja eller smör) eller stekt/grillad kyckling.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (4) Skriv ut inläggChokladkalender – lucka 9
Klicka på bilden för att öppna lucka 9. De fina julkorten på bilden är från KlevelandORD.
Publicerad i chokladkalender 2008 | Inga kommentarer ännu (0) Skriv ut inlägg