Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar
Jag fick ett mail med två recept, från Karin. Det ena var kardemummaskorporna som jag bakade härom dagen, finfina skorpor som försvann i ett nafs. Det andra receptet lagade vi igår kväll, pasta med ädelost och kräftstjärtar. Mäktigt och gott. Fort gick det också, när pastan är klar, är maten klar. Ett fredags-middags-tips kanske? Tänk om det alltid vore så roligt att det bara ramlade in bra recept. Mer av den saken vetja! Mailadressen finns här till höger.
Karins pasta med ädelost och kräftstjärtar
Koka två portioner spagetti. Hacka under tiden en gul lök fint och skiva en vitlöksklyfta. Fräs löken i olja. Tillsätt 2 dl matlagningsgrädde, smula ner ädelost (ungefär 125 gram) och smaka av med salt och peppar. Häll av pastan och vänd ner i såsen, tillsammans med en burk kräftstjärtar. Toppa med malen svartpeppar och servera direkt.
Det är för övrigt samma Karin som bjudit på kräftor förut här på pickipicki. Snudd på kräftskiva, kan man nästan säga.
Ett stort lass
Ett litet lass
21 kommentarer till “Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mmmmm! Ädelost och pasta. Klockrent. Vilken fin tallrik du har där förresten. Jag är tokigt i liknande mönsterdesign!
Vi fyndade Upsala Ekeby tallrikar på bakluckeloppis i somras för en femma styck. Det är tallrikar man blir glad av att äta på! :)
Mums vad jag blir sugen nu!
Åh vad bra att ni gillade det :)
Jag måste komma och inspektera allt nymålat, har minsann skvallrat med Kerstin och Gösta!
Sen måste ni besöka mig nån dag, ge förvarning dock så jag kan bjuda på fiiika!
ljuvligt ljuvligt! jag skulle inte tacka nej till detta ikväll!
en annan fråga – vartifrån har du fått tag i din galet snygga le creuset gjutjärnspanna i den ljuvliga färgen grön?? Jag har gjort ett försök att hitta den, men misslyckats totalt…
Mmm, låter himmelskt, ädelost är ju så gott i sås!
Ha en mysig helg!
Victoria
SannaW: Gjutjärnspannan är från IKEA. Jag tror att den gröna färgen har utgått och att dom säljer blåa nu, men jag är inte hundra.
ser jättegott ut! =)
Hej hej!
Ååå vilken hilma fin blogg du har!! Vi fick tipset ifrån faster Annika ;)
Kan jag få länka till din blogg från min?
Ha det gott och hälsa!
Kramar Anna =)
Linköping (Östrastrandvägen)
Haha, faster Annika minsann! Välkommen hit Anna. Någon (gissa vem?) har berättat om din inredningssida för mig. Tur för mig att du tittade in här, så att jag hittar dit nu. Ikväll ska jag surfa lite inredningsinspiration, det kan behövas. Och deklart att du får länka hit!
Vad roligt att hitta dig såhär!! Va jätte länge sen jag såg er!! Du får hälsa anna så mkt. också!
Oh jisses vilken smarrig pastarätt! Mums! :-)
[...] äter krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar på fina [...]
[...] med curryrisotto och mango chutney Tor Indisk linsgrya med världens snabbaste (fusk)naanbröd Fre Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar Lör Lax i ugn, pressad potatis och kockens [...]
[...] Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar Tis Tunnbrödrulle! Ons Spagetti och köttfärssås Tor Potatis- och purjolökssoppa Fre Kyckling [...]
Provade till lunch idag,väldans enkelt och gott!
Ikväll blir det att prova din kyckling med marinerade vitlöksklyftor!
Linda S: Vad roligt! Hoppas att du gillade kycklingen med! :-)
Snabblagat o riktigt gott! Perfekt när man kommer hem från jobbet :) o jag lovar försöka maila lite goda recept då o då :)
Isflingan: Ja gör det vetja! :-D
[...] dill från Tasteline Torsdag: Favabönor med fänkål, paprika och fetaost från Tasteline Fredag: Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar från pickipicki Lördag: Jordärtskockssoppa med chiliräkor Söndag: Falafel på gula ärtor från [...]