Kyckling med curryrisotto och mango chutney
Jag åker båt över Östersjön med jämna mellanrum och kan konstatera att ingen kommer att anklaga fartygen för att byta meny i ristoranten särskilt ofta. Kyckling med curryrisotto och fruktsalsa har jag det senaste halvåret sett i tre olika varianter, på tre olika fartyg. Min egen hemlagade variant står sig ganska bra i sällskapet, fruktsalsan föll dock på att Konsum varken hade färsk ananas eller mogen mango. Mango chutney på burk fick bli en räddare i nöden, tillsammans med en klick yoghurt är det inte fy skam det heller.
Kyckling med curryrisotto och mango chutney
Salta och peppra varsin kycklingfilé. Bryn på bägge sidor i olja eller smör i en stekpanna. Flytta över kycklingen till en ugnsform och låt kycklingen bli färdig i ugnen i 250 grader. Det tar ungefär 30 minuter. Skär i kycklingen för att se att den är färdig rakt igenom, eller använd en stektermometer (innertemperatur 70 grader).
Finhacka en gul lök och en vitlöksklyfta, fräs mjuk i lite olja tillsammans med någon tesked gul curry. Tillsätt aborioris och koka risotton enligt anvisningar på paketet. Smaka av med salt, peppar och mer curry. Rör ner riven parmesanost i slutet.
Dela kycklingfiléen på tvären, servera tillsammans med curryrisotto, mango chutney och en klick yoghurt.
Publicerad i curry, kyckling, risotto | Kommentarer (11) Skriv ut inlägg11 kommentarer till “Kyckling med curryrisotto och mango chutney”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Å, du har så mkt fint och gott, och jag är hungrig! Påskknytiset ser underbart ut, äggen är snygga. Mums allting.
Åh, risotto! Det låter supergott och bilden gör ju att man blir riktigt frestad.
Kyckling är aldrig fel och speciellt inte på så snygga fat som du serverar på här. Vågar man fråga var du shoppat? Trevlig fredag!
Alltså, den här kommentaren gäller inte bara det här inlägget – men jösses vilka bra bilder du (och sambon?) tar!
Lumumma: Ja! Mums allting! :D
Em: Japp, ingen beige risotto här inte! ;)
Skogshuset: De fyrkantiga tallrikarna är från Design House Stockholm http://www.designhousestockholm.com/site/
Annica: Tack det var snällt sagt! Just den här bilden har jag tagit (passar på att äta kyckling när vegetarianen/sambon/Carl inte är hemma), men visst ska han ha äran av många fotografier här på pickipicki! Han knäpper alla bilder där jag håller i maten, de bilder som oftast blir allra finast! Och inte minst är det hans finfina kamera som gör ett bra jobb – http://www.pickipicki.se/2008/01/vem-knapper-alla-fina-fotografier/
Intygar att kycklingrätten var fantastisk god!
Tack, Tina för den goda maten (ursäkta att jag hade så bråttom igen)!
Alskar curry och kyckling sa det har receptet maste ocksa testas;)) Underbar blogg med massa goda saker!!
Kramar fran Italien;))
Kul att du hittat hit, välkommen tillbaka vetja! :-)
Varför har jag aldrig tänkt på att servera kyckling med mangochutney och yoghurt tillsammans. Det var ju supergott! :) (o risotto har blivit min nya grej, d har vi ätit många ggr här :) )
Isflingan: :-) Kul! Risotto är en favorit här med, synd bara att det inte är någon bra matlådemat.
monstars.de…
Kyckling med curryrisotto och mango chutney | pickipicki…