Rosa kakor i det röda köket!

den 27 juli 2010, kl 18:10

Som så många gånger tidigare i sommar for vi på loppis, eftersom jag kan aldrig kan få nog. Vi brukar skoja om att det skulle behövas dubbelt så många köksskåp hemma hos oss för att få rum med alla porslinsfynd, och dessvärre är det nog sant. Senast blev det inget porslin, istället blev det något som jag inte är så säker på vad det egentligen är. Jag tror att den kan användas för att stansa ut runda pepparkakor, men jag kan ha helt fel. Det finns en bild längre ner i inlägget, någon som vet? Eftersom pepparkakor inte lockade mitt i högsommarvärmen fick det bli brysselkex istället. Sådana kakor har jag aldrig bakat förut, men dem är charmigt söta på klassiskt barnkalasvis. Det var bara det att jag tänkte helt fel. Brysselkex stansas inte ut, kakdegen rullas i rosa socker och delas sedan i kakor. Det insåg jag först halvvägs in i kakbaket. Föreställ er besvikelsen i det. Tur att kakorna var goda i alla fall.

Brysselkex
200 g smör
3 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 dl pärlsocker el strösocker
röd karamellfärg

Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, vaniljsocker och strösocker till en slät kakdeg. Dela degen i ett par mindre bitar och rulla till lika stora rullar. Häll ut pärlsocker på en stor skärbräda och droppa i ett par droppar karamellfärg. Rulla rullarna i pärlsocker och dela i centimetertjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 10-12 minuter.


Här är vad-det-nu-är
Det rosa kakbaket

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen