Kall hallonsoppa med vispad grädde

den 30 juli 2010, kl 10:30

Igår var det den varmaste dagen i Finlands historia. Det var så varmt att en av mina (uteköks-)byggjobbare slängde sig på marken och slutade att svara på tilltal. Själv inledde jag dan med att koka saft, och avslutade med att tillaga en läskande hallonsoppa, inspirerad av Ingela. Soppan var en ovanligt trevlig och god sommarefterrätt. Eftersom hallondjungeln växer och frodas så kan jag lova att det kommer bjudas på mer hallonsoppa här på sommarkollot, åtminstone om värmeböljan håller i sig.

Hallonsoppa med vispgrädde
och söta krutonger

1,5 liter färska hallon 
knappt 1 liter vatten 
1-1,5 dl florsocker
1 msk citronsaft
vispgrädde
söta krutonger eller kakor

Mixa hallon, vatten och florsocker efter behag, till en slät soppa. Servera soppan kylskåpskall. Pynta med en klick vispad grädde och krutonger av någon kaka (vi hade en långpannekaka med röda vinbär och hallon), alternativt smulade mandelbiscotti eller liknanade. Soppa räcker till 6-8 portioner.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen