Men ibland får han poängavdrag
Nybakat till frukost, och getostpizza i all ära. Men, det finns faktiskt vissa saker som min blivande hemmaman behöver öva på. Som häromveckan, när jag hade köpt finkorv i finbutik och önskade mig en soppa med lammchorizo och lite annat smått och gott. Medan jag ägnade mig åt det ena och det andra fick jag med jämna mellanrum frågan från köket om vad som kan tänkas passa i en soppa tillsammans med lammchorizo. Jag förslog både det ena och det andra och tillslut var middagen framdukad i köket. Fantastiskt! Men, ser ni någon finkorv i soppan? Nix, inte jag heller. Att en ganska viktig ingrediens glömts bort kom vi på ungefär samtidigt som vi ätit upp maten. Hursomhelst, det getostgratinerade surdegsbrödet var ju i alla fall riktigt gott.
Getostgratinerat surdegsbröd
Skär tunna skivor av ett gott surdegsbröd och dela på hälften. Pensla bröden i lite olivolja. Lägg en skiva getost på varje bröd. Gratinera i 225 grader tills osten smält, ungefär 5 min. Servera med ringlad honung.
11 kommentarer till “Men ibland får han poängavdrag”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Stackars Carl. Soppan ser iaf god ut anda! :)
Ser riktigt gott ut. Hur får ni till så fina foton i detta mörker. Ska ge mig på att gratinera lite dygnsgammalt surdegsbröd meddetsamma. Tack för tipset!
Några mer eller mindre… bah.
Alltså behövdes inte finkorven, det smakade bra ändå? :) Det ser väldans gott ut!
Hanna: Närå, inget synd om Carl. Dessutom fick vi ett nytt tillfälle att tillaga finkorven! :-)
Fredrik: Haha, poäng är inget man skämtar om. Det är allvar. Blixt och paraply botar vi vintermörkret med, det funkar helt okej!
Helena: Godkänt men inte mer, vi kom överrens om att det var något som saknades. Kanske finkorven? :-)
Haha….retligt när man kommer på att man missat det viktigaste. Jag brukar ha en tanke som slutar någon helt annanstans när jag lagar mat. Fördelen är ju att den goda korven finns kvar!!:)
Med sina fel och brister älskar vi dem ändå:)
God fortsättning!
Sofie: Japp, den blev middag (inkl korv) dan därpå! :-)
Loulas kök: :-) Detsamma!
Brödet ser riktigt gott ut! Kul också att osten har varit till användning, blev som sagt lite orolig att det inte var någon favorit :).
Tack för osten, den räddade många middagar. Härnäst står kokboken av den fina årgången på tur! ;-)
Det var så lite så, kul också att få följa dess öde :) Tänkte först att du bestämt dig för att skriva kokbok men kom sen på vad du syftade på. Ja kanske finns det ngt intressant recept i den.
Det ena behöver ju inte utesluta det andra.