En trave asiatiska fiskbiffar
Det är lite stiltje i matbloggandet, men visst äter vi här bakom kulisserna. Häromdagen fixade Carl fiskbiffen och gott det blev det såklart. Fattas bara annat med hans följeslagare till trumkort: chili, citrongräs och limeblad. Vad jag bidrog med? Tja, jag travade biffarna på hög och åt med god aptit. De ska ju vara någons paradgrenar de också.
Asiatiska fiskbiffar
250 g vit fiskfilé
250 g röd fiskfilé
1 röd chili
1 citrongrässtjälk
3 limeblad
1 tsk sambal oelek
0,5 msk fisksås
0,5 msk soja
olja att steka i
Hacka fisk,chili och citrongräs. Mixa tillsammans med resterande ingredienser. Forma till 8 st biffar och stek i olja på medelvärme, ca 4-5 min på varje sida.
Nudelwok med grönsaker
3 portioner nudlar
1 röd paprika
1 salladslök
1 broccolihuvud
1 rödlök
1 msk soja
1 msk fisksås
1 näve sesamfrön
olja att steka i
Koka nudlarna. Dela paprika, dela broccolin i mindre huvuden, skiva salladslök och dela rödlöken i båtar. Stek 2-3 min i olja på hög värme, tillsätt en näve sesamfrön mot slutet. Vänd ner de kokta nudlarna samt 1 msk fisksås samt 1 msk soja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Publicerad i fisk, fiskbiffar | Kommentarer (17) Skriv ut inlägg17 kommentarer till “En trave asiatiska fiskbiffar”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vilka fina! Jag älskar alla utav receptets smaker förutom paprikan som jag skippar. ;)
Vilken smarrig hög! Har länge tänkt att jag ska göra fiskbiffar. Nu är det nära…
Ser supergott ut! Måste skriva ner det här receptet! :)
När du skrivit vit och röd fiskfilé, kan man då alltså använda t.ex sej och lax?
Det är viktigt att dela på sysslorna! Fiskbiffar dyker upp då och då hemma hos oss, tycker det är väldigt tacksamt att laga, lätt att krydda.
Icke att förglömma fotandet – för där har du väl också bidragit :-)
Mmm! Jag är ju helt galen i tonfiskbiffarna (gårdagens middag, dagens lunch!) så tror helt klart att jag skulle gilla dessa!
Ann-Louise: Jag brukar också skippa paprika om jag bestämmer själv, det är något med varm paprika som inte är helt klockrent!
Sofie: Testa testa, det är ju så gott!
Matilda: Det kan man absolut göra, vi hade röding och en vit fisk som måste ha haft en mycket svårt namn, för C kan omöjligt minnas. ;-)
Kim: Ja verkligen!
Anna: Ja det har du ju rätt i, tack för påpekandet! :-)
Rebecka: Tonfiskbiffarna hade jag ju nästan glömt bort, tack för påminnelsen! Kul att du gilla rdom!
Fiskbiffar är så gott, och med smaker som Calles så kan det inte bli så mycket bättre! Smaker i vår smak:)
Ett mycket bra samarbete!
-Kom till mamma, komsikomsikom!!
Den där Carl har så bra smak! Jag hade gärna staplat så där goda fiskbiffar :-)
Mårtenssons kök: Jag är bra på att samarbeta! :-)
Moma: Kom hit så får du!
Emmy: :-)
Nu har jag skrivit ut ditt recept, det låter verkligen gott!
Carls recept, förlåt!
Viktoria: Nu är det ditt recept! :-)
Fiskfärsbiffar var inte igår…..tänk om jag ska tigga lite abborre av svärisarna?
Tack för tipset , får se hur det blir med tiggeriet!
Karin: Åh, lyllos dig som kan tigga abborre!
[...] 3: Fiskbiffar med nudelsallad/grönsallad, [...]