En trave asiatiska fiskbiffar

den 28 februari 2012, kl 09:00

Det är lite stiltje i matbloggandet, men visst äter vi här bakom kulisserna. Häromdagen fixade Carl fiskbiffen och gott det blev det såklart. Fattas bara annat med hans följeslagare till trumkort: chili, citrongräs och limeblad. Vad jag bidrog med? Tja, jag travade biffarna på hög och åt med god aptit. De ska ju vara någons paradgrenar de också.

Asiatiska fiskbiffar 
250 g vit fiskfilé
250 g röd fiskfilé
1 röd chili
1 citrongrässtjälk
3 limeblad
1 tsk sambal oelek
0,5 msk fisksås
0,5 msk soja
olja att steka i

Hacka fisk,chili och citrongräs. Mixa tillsammans med resterande ingredienser. Forma till 8 st biffar och stek i olja på medelvärme, ca 4-5 min på varje sida.

Nudelwok med grönsaker
3 portioner nudlar
1 röd paprika
1 salladslök
1 broccolihuvud
1 rödlök
1 msk soja
1 msk fisksås
1 näve sesamfrön
olja att steka i

Koka nudlarna. Dela paprika, dela broccolin i mindre huvuden, skiva salladslök och dela rödlöken i båtar. Stek 2-3 min i olja på hög värme, tillsätt en näve sesamfrön mot slutet. Vänd ner de kokta nudlarna samt 1 msk fisksås samt 1 msk soja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Skriv ut inlägg

17 kommentarer till “En trave asiatiska fiskbiffar”

  1. Ann-Louise kl 11:59, den 28 februari 2012

    Vilka fina! Jag älskar alla utav receptets smaker förutom paprikan som jag skippar. ;)

  2. sofie mumsfillibaba kl 16:48, den 28 februari 2012

    Vilken smarrig hög! Har länge tänkt att jag ska göra fiskbiffar. Nu är det nära…

  3. Matilda kl 18:36, den 28 februari 2012

    Ser supergott ut! Måste skriva ner det här receptet! :)
    När du skrivit vit och röd fiskfilé, kan man då alltså använda t.ex sej och lax?

  4. Kim kl 19:51, den 28 februari 2012

    Det är viktigt att dela på sysslorna! Fiskbiffar dyker upp då och då hemma hos oss, tycker det är väldigt tacksamt att laga, lätt att krydda.

  5. Anna/Frostrosor kl 20:21, den 28 februari 2012

    Icke att förglömma fotandet – för där har du väl också bidragit :-)

  6. Rebecka kl 20:43, den 28 februari 2012

    Mmm! Jag är ju helt galen i tonfiskbiffarna (gårdagens middag, dagens lunch!) så tror helt klart att jag skulle gilla dessa!

  7. tina kl 20:49, den 28 februari 2012

    Ann-Louise: Jag brukar också skippa paprika om jag bestämmer själv, det är något med varm paprika som inte är helt klockrent!

    Sofie: Testa testa, det är ju så gott!

    Matilda: Det kan man absolut göra, vi hade röding och en vit fisk som måste ha haft en mycket svårt namn, för C kan omöjligt minnas. ;-)

    Kim: Ja verkligen!

    Anna: Ja det har du ju rätt i, tack för påpekandet! :-)

    Rebecka: Tonfiskbiffarna hade jag ju nästan glömt bort, tack för påminnelsen! Kul att du gilla rdom!

  8. Mårtenssons kök kl 21:52, den 28 februari 2012

    Fiskbiffar är så gott, och med smaker som Calles så kan det inte bli så mycket bättre! Smaker i vår smak:)
    Ett mycket bra samarbete!

  9. Moma kl 17:51, den 29 februari 2012

    -Kom till mamma, komsikomsikom!!

  10. Emmy kl 22:51, den 29 februari 2012

    Den där Carl har så bra smak! Jag hade gärna staplat så där goda fiskbiffar :-)

  11. tina kl 19:43, den 2 mars 2012

    Mårtenssons kök: Jag är bra på att samarbeta! :-)

    Moma: Kom hit så får du!

    Emmy: :-)

  12. Viktoria kl 18:58, den 4 mars 2012

    Nu har jag skrivit ut ditt recept, det låter verkligen gott!

  13. Viktoria kl 18:59, den 4 mars 2012

    Carls recept, förlåt!

  14. tina kl 21:40, den 4 mars 2012

    Viktoria: Nu är det ditt recept! :-)

  15. KarinW kl 19:06, den 12 mars 2012

    Fiskfärsbiffar var inte igår…..tänk om jag ska tigga lite abborre av svärisarna?
    Tack för tipset , får se hur det blir med tiggeriet!

  16. tina kl 11:51, den 13 mars 2012

    Karin: Åh, lyllos dig som kan tigga abborre!

  17. Planering vecka 26 - Jeanikee kl 22:03, den 24 juni 2018

    [...] 3: Fiskbiffar med nudelsallad/grönsallad, [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen