Mandelfrikadeller!
Imorse firade vi köttbullens dag i P4 Morgon Uppland. Visst måste det väl ligga någon branschorganisation eller kanske ett stort möbelvaruhus bakom en sådan dag? För att väga upp att jag fallit i fällan kompenserade jag genom att laga vegetariska frikadeller gjorda på sötmandel till middag. Otippat likt köttbullar i konsistensen och inte minst så himla goda. Ja, alltså s-u-p-e-r-g-o-d-a! Vegetarianer, köttätare, köttbullsfirare, ni måste testa dessa. Måste, OK?
Mandelfrikadeller
100 g sötmandel
1,5 dl smakrik hårdost
1,5 dl ströbröd
2 msk riven gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 msk vatten
1 liter grönsaksbuljong
rapsolja att steka i
Skålla mandeln och mixa fint. Blanda mandel, riven ost, ströbröd, lök, salt, peppar, vatten och ägg till en slät smet. Rulla teskedsstora köttbullar. Koka upp buljongen. Lägg ner alla frikadellerna och låt koka i 7 min. Ta upp med hålslev. Stek i olja ett par minuter så att de får färg. Receptet är tjuvat från Coop.
Hur många vill du ha?
25 kommentarer till “Mandelfrikadeller!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh. Har nog sett receptet, men inte kommit ihåg. Kommer direkt på listan för måndagar och andra köttfria dagar! Vad åt ni till?
Kan bara skriva under på hur goda de här rackarna verkligen är, bloggade dom själv för ett tag sedan! Ett recept ni bara måste testa om ni inte redan gjort det.
Ja, dessa har jag hört om, men inte testat! Låter hur gott som helst!
Helena: Potatismos, lingonsylt och gräddsås. Men här finns ju all möjlighet i världen att äta någonting helt annat till för den som vill. :-)
Joacim: Vad kul, jag har verkligen bara hört gott från dom som testat det här receptet.
Katarina: Testa vetja!
Vad fina! Ser jättegoda ut!
Jag kände likadant och firade med en grönsakssoppa igår.
Oj, så ruskigt gott det lät. Ska absolut provas. Snart!
Trevlig helg på dej.
Först och främst, tack för en inspirerande blogg!
Har precis stekt upp ditt recept på mandelfrikadeller och ser fram emot en god middag senare idag :-)
Älskar att prova på nya recept och idéer och hos dig hittar jag massor, tackar!
Emilia: Vilken tur, hade jag haft lite mer tålamod hade jag stekt dom lite till för snäppet mer färg.
Sara: :-)
Ebba: Trevlig helg!
Anna-Karin: Tack vilka fina ord, hoppas att frikadellerna får hem även hos dig!
Låter super, ser underbart goda ut, ska testa! Absolut!
Men å, vilka härliga.
Mari: Vad kul, hoppas att du gillart!
Josefina: :-)
De här verkar ju inte alls så tokiga…speciellt inte när det är ost med ;)
Mandel?! Låter jättekonstigt, men jag tror dig då du säger att det är gott!
Emma: Tokiga nej! Ost ja! ;-)
Camilla: Jamenvisst, du måste testa!
Hejsan!
Tack för en kanonblogg. Jag har ätit mandelfrikadellerna idag tillsammans med rårakor med broccoli och morötter i. De är helt underbara. Till och med min fästman som är kött-fantast tyckte att det var goda. Det är ett bra betyg!
Kram
Elina: Tack själv för att du tar dig tid att lämna en kommentar! :-) kram
Vilket spännande recept!
Mamma mat: Ja, annorlunda och kul, testa vetja! :-)
Måste måste måste testa!!! :) Tack för tipset :)
Låter jättegott, måste testas. Jag gjorde Coops andra variant med cashewnötter härom dagen, som också var goda, men jag kan tänka mig att den här varianten, med mandlar, är snäppet godare :) (mandlar smakar ju lite mer)
önskar dig en fortsatt fin vecka :)
Ansibecki: Ja, det måste måste måste du faktiskt! :-D
Molly: Tack detsamma! :-)
Åt mina mandelfrikadeller ikväll med spagetti och stark tomatsås. En ny favorit hos mig, helt underbart!
Alice: Vad kul! :-)
[...] Mandelbollar eller tofubollar [...]