Har ni sett ugglan?
Vi hann bara lämna Gotland tidigare i somras, innan den där bebisen vi väntat på gjorde entré. I tre veckor kände vi oss mäkta snuvade på konfekten, tills vi insåg att detta måste varit tecknet på att vi skulle tillbaka till ön. Dagen efter tog vi ännu en gång sikte på ringmuren.
Bebisens pappa är för övrigt konstnär! Har ni sett maken till snygg uggla någon gång? Denna och ännu mer svetskonst hittar ni på kreativaklein.se (och till alla fina vänner som står på rad för att fylla trettio nästa år: önska, önska runt i ring, kanske får ni er ett svetsat ting).
När vi beundrat ugglor och bebisar klart stekte vi pangkakor och firade med tårta. Ingen riktig fest utan en pannkakstårta, det vet ni va?
I Visby hittade vi medeltidsmarknaden och åt kött i bröd till lunch. Medeltida kebab? Efter att jag fått i mig en årsranson salt var jag tvungen att googla huruvida salt verkligen konsumerades på det här viset. Och tänka sig, nu har jag lärt mig att 1) på medeltiden stod salt för en fjärdedel av importen, 2) ofattbara mängder öl dracks för att klara av den salta maten och 3) ärtor kallas medeltidens potatis. Ärtor, salt och öl alltså, tacka vet jag pannkakstårta ändå.