Nu rostar vi blomkålen!
den 5 september 2013, kl 07:12
Godmorgon! Starta P4 Uppland vetja, om en liten stund ska jag berätta exakt hur mycket jag gillar rostad blomkål och varför.
Rostad blomkål
Skiva blomkålen tunt (0,5-1 cm). Vänd runt i ett par matskedar olivolja och lägg kålen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och lite svartpeppar. Rosta mitt i ugnen i 250 grader i ca 15 min, blomkålen får gärna få färg (kasta in en näve pumpakärnor sista 5 min). Pressa en vitlöksklyfta i en 1 dl tjockyoghurt för tillhörande god dippsås till. Ät blomkålen som den är eller som tillbehör till t ex goda fiskbiffar.
6 kommentarer till “Nu rostar vi blomkålen!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Jag älskar blomkål i alla dess former, men rostad eller friterad är nog allra godast!
Åh, det är ju så gott att rosta blomkål, det gör jag alldeles för sällan!
Blomkål är gott ibland och mindre gott ibland men så här års och särskilt efter en runda i ugnen – då är den finfin!
Fröken Dill: Friterad har jag aldrig smakat, spännande!
Martina: Jag med!
Sara: :-)
Åh det här måste bli supergott! Perfekt nu när det finns så fin blomkål att få tag på.
Nässelblom&choklad: Ja! :-)