Rika riddare till frukost!

den 12 december 2013, kl 07:13

Det finns fattiga riddare, och så finns det dom som är rika. Rika är till exempel riddarna som klätt sig gyllengula i saffran och som toppas med en sked lingonmascarpone. Det här är alltså vad vi lagar alldeles strax i P4 Uppland och är med andra ord mitt förslag på lyxfruost snedstreck mellis såhär i saffrans- och luciatider. Den som vill komma i saffransstämning kan för övrigt passa på att lyssna på förra årets saffranspod. Det är nämligen precis vad jag gjorde igår kväll, och så fnissade jag lite över att bocken faktiskt brann upp samma kväll jag lämnade Gävle.

Rika riddare med saffran och lingonmascarpone
Mortla 0,5 paket saffran med 0,5 msk socker. Vispa 1 ägg, 0,5 dl vetemjöl, 1,5 dl mjölk, en nypa salt samt saffranssockret i en bunke. Vänd torra skivor ljust bröd i smeten och stek skivorna i en stekpanna med smör på medelhög till hög värme, ca 1,5-2 min per sida. Riddarna kan vändas i en blandning av socker och kanel. Rör ihop 100 g mascarponeost med ett par msk halvtinade frysta lingon. Smaka av lingonmascarponen med lite florsocker. Servera de nystekta bröden toppade med en sked lingonmascarpone.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Rika riddare till frukost!”

  1. anna kl 16:53, den 12 december 2013

    Gott, måste prova!

  2. tina kl 09:41, den 13 december 2013

    Anna: Ja gör det vetja!

  3. Sandras Matkrypin kl 09:22, den 14 december 2013

    Fantastisk bild och en underbar frukost! Roligt att hotta upp ett klassiskt recept och göra det till en riktigt lyxig variant. Detta recept ska sparas!

  4. Moma kl 10:41, den 14 december 2013

    Lingonmascarpone låter ju(v)ligt, likaså de gyllene riddarna!

  5. Julpoden | picki matgeek & poden kl 22:51, den 20 december 2013

    [...] Receptlänkar Senapssillen med pepparrot Julsalladen med kål och pepparrot Rika riddare med saffran och lingonmascarpone [...]

  6. tina kl 13:08, den 31 december 2013

    Sandra: :-)

    Moma: Det är det, gott till mycket!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen