Kronärtskocksdippen!
Det här är kronärtskocksdippen vi åt i P4 Morgon tidigare idag. God som dipp, god som röra till mat. Uppfattat?
Kokta kronärtskockor med smör och citron
Skär av stjälkarna och skölj kronärtskockorna ordentligt. Koka i lättsaltat vatten tills bladen lätt lossnar (ca 20-40 min beroende på storlek). Häll av vattnet och låt kronärtskockorna rinna av ordentligt. Ät som plockmat, lossa bladen ett i taget och dippa i en skål med smält smör, lite rivet citronskal och flingsalt.
Kronärtskocksdipp
1 stor burk kronärtskockshjärtan i olja (avrunnen vikt ca 250 g)
drygt 0,5 dl crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
knappt 0,5 tsk citronsaft
flingsalt och cayennepeppar
Häll av oljan. Mixa samtliga ingredienser. Gott t ex till tortillachips (Klipp mjuka tortillabröd i trekanter. Lägg i het stekpanna med olja, stek på bägge sidor tills dom får färg, ta upp, låt rinna av på hushållspapper, strö över flingsalt).
Publicerad i kronärtskocka | Kommentarer (18) Skriv ut inlägg