Kronärtskocksdippen!

den 30 januari 2014, kl 08:39

Det här är kronärtskocksdippen vi åt i P4 Morgon tidigare idag. God som dipp, god som röra till mat. Uppfattat? 

Kokta kronärtskockor med smör och citron
Skär av stjälkarna och skölj kronärtskockorna ordentligt. Koka i lättsaltat vatten tills bladen lätt lossnar (ca 20-40 min beroende på storlek). Häll av vattnet och låt kronärtskockorna rinna av ordentligt. Ät som plockmat, lossa bladen ett i taget och dippa i en skål med smält smör, lite rivet citronskal och flingsalt.

Kronärtskocksdipp
1 stor burk kronärtskockshjärtan i olja (avrunnen vikt ca 250 g)
drygt 0,5 dl crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
knappt 0,5 tsk citronsaft
flingsalt och cayennepeppar

Häll av oljan. Mixa samtliga ingredienser. Gott t ex till tortillachips (Klipp mjuka tortillabröd i trekanter. Lägg i het stekpanna med olja, stek på bägge sidor tills dom får färg, ta upp, låt rinna av på hushållspapper, strö över flingsalt).

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen