Kronärtskocksdippen!
Det här är kronärtskocksdippen vi åt i P4 Morgon tidigare idag. God som dipp, god som röra till mat. Uppfattat?
Kokta kronärtskockor med smör och citron
Skär av stjälkarna och skölj kronärtskockorna ordentligt. Koka i lättsaltat vatten tills bladen lätt lossnar (ca 20-40 min beroende på storlek). Häll av vattnet och låt kronärtskockorna rinna av ordentligt. Ät som plockmat, lossa bladen ett i taget och dippa i en skål med smält smör, lite rivet citronskal och flingsalt.
Kronärtskocksdipp
1 stor burk kronärtskockshjärtan i olja (avrunnen vikt ca 250 g)
drygt 0,5 dl crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
knappt 0,5 tsk citronsaft
flingsalt och cayennepeppar
Häll av oljan. Mixa samtliga ingredienser. Gott t ex till tortillachips (Klipp mjuka tortillabröd i trekanter. Lägg i het stekpanna med olja, stek på bägge sidor tills dom får färg, ta upp, låt rinna av på hushållspapper, strö över flingsalt).
Publicerad i kronärtskocka | Kommentarer (18) Skriv ut inlägg18 kommentarer till “Kronärtskocksdippen!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
tack nu var fredagskvällens plockrätt klar :)!
Ser supergott ut!
Ojsan så gott!
Vet du, jag tror aldrig jag ätit kokta kronärtskockor…. (ställer mig i skämshörnan).
Men jag har däremot gjort en dipp av kronärtskockshjärtan och stora vita bönor – DET var gott!
Kronärtskocka kan aldrig bli fel!
I dagarna planterar jag fröer till säsongens kronärtskocksplantor. Låååång utvecklingstid, men väl värda att vänta på.
Trevlig fredag önskar fröken Dill
Mmm, ser mycket gott ut!
Ska göras när jag kommer hem!
Åh, va gott! Jag älskar såser och röror och denna får det bli nästa gång :)
Lät gott!
Vilken härlig bild, underbara färger! Och dipen låter inte dum den heller! :-)
Malin: Hoppas den smakade! :-)
Kim: Man behöver aldrig skämmas för vad man inte ätit respektive ätit, tror jag åtminstone. Stora vita bönor i samma röra låter ju inte som en dum idé alls.
Dill: Åh, tänk små frön redan. Då har du något att längta efter, härligt!
Helena: :-)
Anna: Ja gör vetja!
Sandra: Fint!
Mattias: Är gott!
Helena: Jag ahr målat mitt hem i picki-blått! ;-)
Hej,
jag blir så glad varje gång jag går in här hos dig.
Alltid något gott som JAG gillar, tack!!
~Mille
Mille: Men tack, och jag blir alltid lika glad över så här fina kommentarer!
Ser dina finska iittala-skålar och måste tipsa om min mugcake-variant av den finska runebergstårtan som vi äter imorgon… Glad Runebergsdag! :)
http://theangelinkitchen.wordpress.com/2014/02/04/mugcake-runeberg-style/
Frida! Nämen, tjusigt! Vet du, jag åt min livs första runebergstårta för ett år sedan. :-)
Varför har jag inte testat kronärstkocksdip ännu?! Får bli ändring på det! Jag älskar kronärtskockor i alla former. Äter gärna de inlagna hjärtanen som plockmat.
Kronärtskockor åt vi regelbundet hemma när jag var barn/tonåring. Vi fick varsin och drog sen bort bladen, doppade i smör och skrapade av innehållet med tänderna. Otroligt gott …
Emmy: Ja, hjärtan till plock är fina grejer!
Josse: Ja! :-D
Kokta kronärtskockor är supergoda och dessutom så snygga. Dipp gjort på kronärtskocka har jag däremot aldrig testat. Kanske skulle jag våga mig på det. Ser gott ut på din fina bild!
Nässelblom: Tack fina du!