Blodapelsinernas tid är nu
Blodapelsinsorbet med olivolja och havssalt, svarade stilige Carl på min fråga vad jag skulle göra med dom 6 kilo blodapelsiner jag handlade tidigare i veckan. Så himla bra svarat! Det här är en vinterdessert som klev rakt in på topplistan. En söt och frisk sorbet, några droppar finoljivolja över och lite, lite havssalt. Flera prickar över samma i om ni förstår vad jag menar. 1,5 kg blodapelsiner går det åt till denna sorbet, vad vi hittar på av resterande 4,5 kilo hör den som startar ‘P4 Uppland om en liten, liten stund.
Blodapelsinsorbet med olivolja och havssalt
Koka sockerlag på 2,5 dl vatten och 1,5 dl socker. Låt svalna. Pressa ca 1,5 kg blodapelsiner genom en finmaskig sil (blir knappt 5 dl blodapelsinsaft) samt 1 st citron. Blanda sockerlag med saft och kör i glassmaskin. Ställ in i frys. Vid servering: skopa upp små portioner, droppa över en god olivolja och lite havssalt.
Apelsinsallad toppad med rostade valnötter och kryddig lönnsirap (låt sirapen sjuda tillsammans med riven färsk ingefära och finhackad chili).
14 kommentarer till “Blodapelsinernas tid är nu”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Låter mycket gott och fräscht!
Min favvofrukt!
Katarina: Det är dom, bägge två!
Fröken DIll: Tvåa här, efter äpple. :-)
Åh, så läckert!
Äpple och apelsin? Sharon då!! :) himla söt kopp!!
http://saralouisespluggkrubb.blogspot.se/
6 kilo bapelsiner, vilken skatt!
Vilka härliga färger. Behövs i ruskvädret! :)
Jahopp, nu blir det apelsiner vid nästa handling! Ser otroligt gott och fint ut … Kram.
Hanna: :-)
Sara: Sharon, den är inte ens med på topp tio här! :-D
Sara: Haha, ja det har du rätt i!
Tina: Ja, sannerligen!
Josefina: Kram!
Sparat! Vilket häftigt sätt att servera en sorbet på, klart det måste testas i köket.
Vad gott det låter med sorbet. Otroligt fin kopp du serverar den i också. Skivade apelsiner är annars en enkel favorit som vi åt senast idag, går att variera och passar när man vill ha något efter maten en vardag.
Mårtenssons: Ja, det måste ni! :-)
Nässelblom&choklad: Ja, koppen är fin, så fin, men tyvärr inte min. Jag lånar den.
Herregud vad gott det ser ut! Det här bara måste jag testa.
Isabelle: Ja gör det vetja!