Blodapelsinernas tid är nu

den 16 januari 2014, kl 07:27

Blodapelsinsorbet med olivolja och havssalt, svarade stilige Carl på min fråga vad jag skulle göra med dom 6 kilo blodapelsiner jag handlade tidigare i veckan. Så himla bra svarat! Det här är en vinterdessert som klev rakt in på topplistan. En söt och frisk sorbet, några droppar finoljivolja över och lite, lite havssalt. Flera prickar över samma i om ni förstår vad jag menar. 1,5 kg blodapelsiner går det åt till denna sorbet, vad vi hittar på av resterande 4,5 kilo hör den som startar ‘P4 Uppland om en liten, liten stund.

Blodapelsinsorbet med olivolja och havssalt
Koka sockerlag på 2,5 dl vatten och 1,5 dl socker. Låt svalna. Pressa ca 1,5 kg blodapelsiner genom en finmaskig sil (blir knappt 5 dl blodapelsinsaft) samt 1 st citron. Blanda sockerlag med saft och kör i glassmaskin. Ställ in i frys. Vid servering: skopa upp små portioner, droppa över en god olivolja och lite havssalt.


Apelsinsallad toppad med rostade valnötter och kryddig lönnsirap (låt sirapen sjuda tillsammans med riven färsk ingefära och finhackad chili).

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Blodapelsinernas tid är nu”

  1. Katarina kl 09:32, den 16 januari 2014

    Låter mycket gott och fräscht!

  2. Fröken Dill kl 11:00, den 16 januari 2014

    Min favvofrukt!

  3. tina kl 13:00, den 16 januari 2014

    Katarina: Det är dom, bägge två!

    Fröken DIll: Tvåa här, efter äpple. :-)

  4. Hanna kl 14:58, den 16 januari 2014

    Åh, så läckert!

  5. sara kl 18:57, den 16 januari 2014

    Äpple och apelsin? Sharon då!! :) himla söt kopp!!

    http://saralouisespluggkrubb.blogspot.se/

  6. Sara på Vardag.nu kl 21:52, den 16 januari 2014

    6 kilo bapelsiner, vilken skatt!

  7. Tina N kl 10:32, den 17 januari 2014

    Vilka härliga färger. Behövs i ruskvädret! :)

  8. Josefina Classy and fab kl 13:11, den 18 januari 2014

    Jahopp, nu blir det apelsiner vid nästa handling! Ser otroligt gott och fint ut … Kram.

  9. tina kl 11:06, den 19 januari 2014

    Hanna: :-)

    Sara: Sharon, den är inte ens med på topp tio här! :-D

    Sara: Haha, ja det har du rätt i!

    Tina: Ja, sannerligen!

    Josefina: Kram!

  10. Mårtenssons kök kl 18:57, den 20 januari 2014

    Sparat! Vilket häftigt sätt att servera en sorbet på, klart det måste testas i köket.

  11. Nässelblom & choklad kl 19:22, den 20 januari 2014

    Vad gott det låter med sorbet. Otroligt fin kopp du serverar den i också. Skivade apelsiner är annars en enkel favorit som vi åt senast idag, går att variera och passar när man vill ha något efter maten en vardag.

  12. tina kl 19:28, den 20 januari 2014

    Mårtenssons: Ja, det måste ni! :-)

    Nässelblom&choklad: Ja, koppen är fin, så fin, men tyvärr inte min. Jag lånar den.

  13. Isabelle kl 12:37, den 21 januari 2014

    Herregud vad gott det ser ut! Det här bara måste jag testa.

  14. tina kl 18:13, den 22 januari 2014

    Isabelle: Ja gör det vetja!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen