Varför fisken är grön?
Starta radion efter halvnyheterna så får ni ugnsbakad torsk toppad med ramslöksolja, mandelpotatis och färsk sparris till frukost. Okej? Jag lovar att ni kommer att bli mätta.
Torsk med ramslöksolja
600 g torskfilé
olja, salt och vitpeppar
Bena ur fisken och dela i portionsbitar. Olja en ugnsform, salta och peppra fisken och lägg i. Sätt in mitt i ugnen i 200 grader ca 13 min.
50 g färsk ramslök
1 knapp dl rapsolja
en nypa flingsalt
Mixa slät med stavmixer, smaka av med lite flingsalt. Servera fisken toppad med ramslöksolja, tillsammans med kokt mandelpotatis, sparris, en klick crème fraîche och rivet citronskal.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (8) Skriv ut inlägg8 kommentarer till “Varför fisken är grön?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vackert och vårigt! Nu behöver jag bara hitta en liten skogsdunge där det växer ramslök. :)
Åh! Ramslök är så gudomligt gott och i det här sällskapet tror jag den gör sig finfint!
Åh såg gott ut !
Låter ju väldigt gott!
Och jag som precis fick en leverans av ramslök!
[...] efter en tid tanken på en ren ramslöksolja. Tanken föll bort men när jag såg att pickipicki lagat torsk med ramslöksolja vågade jag lita på min hjärna. Det var bara att ta sväng till [...]
Jag visste det, det är inte bara jag som gillar firre till frukost!! (Tänk, jag tror aldrig jag har ätit ramslök, så omodern är jag!)
Bamsekram
Ann-Louise: Hoppas du hittade!
Johanna: :-)
Anna: Och gott var det!
Mamman: Japp!
Kim: Hurra och lyllos dig!
Moma: Kram!