Jag vet en blogg som fyller sju år idag!

den 3 augusti 2014, kl 08:31

Eftersom jag verkar vara en sån som fortfarande bloggar om mat, så är det här en speciell dag. Tänk att det är sju år sedan det där allra första inlägget. SJU ÅR! Jag ser både det egna livet under dom här åren liksom pickilivet i revy. Sju hela år. Förresten så tjuvstartade vi firandet av sjuåringen redan häromdan, med en hallon- och blåbärspaj som smakar sommar. Närmare tårta än så här kan nog en paj inte komma, men är det kalas så är det.

Hallon- och blåbärspaj
med lemoncurdgrädde
150 g smör
3 dl mjöl
0,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl frysta hallon
2 dl frysta blåbär
3 dl vispgrädde
150 g lemon curd
färska bär till pynt

Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljersocker, arbeta tillsammans med smöret ihop en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 28 cm i diameter) och ställ i kylskåpet, gärna en timme. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 225 grader tills degen börjar få färg, passa noga så att den inte bränns vid. Låt pajskalet svalna och fyll därefter med ett tunt lager frysta bär. Sänk temperaturen i ugnen till 200 grader och grädda ca 15 min, ta ut och låt pajen svalna helt. Vispa grädden och rör ner lemon curd i grädden. Bred ut grädden över pajen och toppa med färska bär.

Skriv ut inlägg

18 kommentarer till “Jag vet en blogg som fyller sju år idag!”

  1. Elin kl 08:46, den 3 augusti 2014

    Hurra för bästa finaste roligaste smartaste godaste Pickipickibloggen!

  2. Oskar kl 11:04, den 3 augusti 2014

    Då får man gratulera!
    Det är en jättefin blogg du har!
    http://www.tilldemedsmak.blogspot.se

    Med vänlig hälsning, Oskar

  3. Katarina kl 11:58, den 3 augusti 2014

    Grattis till din fina blogg!

  4. Isflingan kl 15:33, den 3 augusti 2014

    Hipp Hipp Hurra på världens finaste pickis 7-års dag! Jag förstår att hen nu går i spänd förväntan inför skolstart till hösten :)

  5. Sara på Vardag.nu kl 17:24, den 3 augusti 2014

    Ett sjufaldigt leve för Picki!

  6. Helena kl 20:09, den 3 augusti 2014

    Men hurra! Alltså, världens bästa kokbok är ju pickibloggen! Hurra igen!

  7. Johanna kl 08:30, den 4 augusti 2014

    Hurra för picki!

  8. mamman kl 10:22, den 4 augusti 2014

    Stort Grattis till sjuåringen!

  9. anna kl 10:31, den 4 augusti 2014

    Grattis pickipickipicki! Vi firar på Fårö! Vad tyckte ni om tårtan då?

  10. Linda kl 20:30, den 4 augusti 2014

    Grattis och hurra för Pickipicki och för 7 inspirerande matår!

  11. Emmy kl 21:22, den 4 augusti 2014

    Stort grattis på 7-årsdagen fina bloggen! <3

  12. tina kl 06:51, den 5 augusti 2014

    Anna: Chokladbotten var god! Du kanske kan använda lakritspulver för att smaka sätta någon fyllning med istället för den turkiska pepparen, och smörkrämen var nästan övermäktig. Maja föreslog färskost om du inte vill ha grädde.

  13. Moma kl 07:03, den 5 augusti 2014

    HiP Hip HuUUURra för bästa Pickipick på födelsedagen!

  14. Johan Hedberg kl 06:56, den 6 augusti 2014

    Grattis bästa pickiblogen i efterskott! Vi ses så fort vi är tillbaka i stan!

  15. anna kl 09:17, den 6 augusti 2014

    Bara ta vanlig Philadelphia typ o bre på? I lakritskrämen hade ja lakritspulver, salmiaksalt och turkisk peppar. Provade utan turkisk o då som försvann lakritsen mellan chokladlagren..

  16. Ann-Louise kl 20:41, den 6 augusti 2014

    Hurra för picki! Det har vart en fröjd att ha följt dina matäventyr hittills och jag ser fram emot att följa dem under flera decennier framöver. Picki forever!

  17. Kinnas blogg - mormors mat kl 12:10, den 10 augusti 2014

    Stort grattis! Det är så häftigt att flera av oss som var med från början fortfarande håller igång. Du är ju en av dem! kram och grattis!

  18. Mårtenssons kök kl 20:58, den 10 augusti 2014

    Hippen hurra för bloggens 7-års da!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen