Jag vet en blogg som fyller sju år idag!
Eftersom jag verkar vara en sån som fortfarande bloggar om mat, så är det här en speciell dag. Tänk att det är sju år sedan det där allra första inlägget. SJU ÅR! Jag ser både det egna livet under dom här åren liksom pickilivet i revy. Sju hela år. Förresten så tjuvstartade vi firandet av sjuåringen redan häromdan, med en hallon- och blåbärspaj som smakar sommar. Närmare tårta än så här kan nog en paj inte komma, men är det kalas så är det.
Hallon- och blåbärspaj
med lemoncurdgrädde
150 g smör
3 dl mjöl
0,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl frysta hallon
2 dl frysta blåbär
3 dl vispgrädde
150 g lemon curd
färska bär till pynt
Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljersocker, arbeta tillsammans med smöret ihop en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 28 cm i diameter) och ställ i kylskåpet, gärna en timme. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 225 grader tills degen börjar få färg, passa noga så att den inte bränns vid. Låt pajskalet svalna och fyll därefter med ett tunt lager frysta bär. Sänk temperaturen i ugnen till 200 grader och grädda ca 15 min, ta ut och låt pajen svalna helt. Vispa grädden och rör ner lemon curd i grädden. Bred ut grädden över pajen och toppa med färska bär.
18 kommentarer till “Jag vet en blogg som fyller sju år idag!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Hurra för bästa finaste roligaste smartaste godaste Pickipickibloggen!
Då får man gratulera!
Det är en jättefin blogg du har!
http://www.tilldemedsmak.blogspot.se
Med vänlig hälsning, Oskar
Grattis till din fina blogg!
Hipp Hipp Hurra på världens finaste pickis 7-års dag! Jag förstår att hen nu går i spänd förväntan inför skolstart till hösten :)
Ett sjufaldigt leve för Picki!
Men hurra! Alltså, världens bästa kokbok är ju pickibloggen! Hurra igen!
Hurra för picki!
Stort Grattis till sjuåringen!
Grattis pickipickipicki! Vi firar på Fårö! Vad tyckte ni om tårtan då?
Grattis och hurra för Pickipicki och för 7 inspirerande matår!
Stort grattis på 7-årsdagen fina bloggen! <3
Anna: Chokladbotten var god! Du kanske kan använda lakritspulver för att smaka sätta någon fyllning med istället för den turkiska pepparen, och smörkrämen var nästan övermäktig. Maja föreslog färskost om du inte vill ha grädde.
HiP Hip HuUUURra för bästa Pickipick på födelsedagen!
Grattis bästa pickiblogen i efterskott! Vi ses så fort vi är tillbaka i stan!
Bara ta vanlig Philadelphia typ o bre på? I lakritskrämen hade ja lakritspulver, salmiaksalt och turkisk peppar. Provade utan turkisk o då som försvann lakritsen mellan chokladlagren..
Hurra för picki! Det har vart en fröjd att ha följt dina matäventyr hittills och jag ser fram emot att följa dem under flera decennier framöver. Picki forever!
Stort grattis! Det är så häftigt att flera av oss som var med från början fortfarande håller igång. Du är ju en av dem! kram och grattis!
Hippen hurra för bloggens 7-års da!