Vi som inte dansar på borden

den 25 augusti 2014, kl 18:13

Har jag berättat om fröken M? Hon som metodiskt lagar sig igenom pickis recept, ett i taget, vecka efter vecka, månad efter månad. Och som efter varje recept lämnar en kommentar med feedback. Ibland skojar vi om att hon borde få en guldmedalj eller två, men ännu har vi inte hållit någon sådan cermoni. Däremot fick hon önska mat när hon tittade förbi en kväll förra veckan. Det här är alltså vad man får om man önskar hommus och lite plock därtill.

Tabouleh – snabba fuskvarianten

Häll av en burk färdigkokt matvete. Finhacka två gula paprikor, en halv gurka, tre tomater och generöst med bladpersilja. Blanda alltsammans i en bunke, smaksätt med saft från en halv citron samt lite flingsalt och svartpeppar.

Fyllda sivripaprikor
Sivripaprika är en lång chilipeppar som är någonstans medium i styrka. Skär en skåra på längden och  plocka ut frön och vita innerväggar. Bryn köttfärs och smaksätt med salt, peppar, ajvar och spiskummin. Fyll paprikorna med färs och toppa med grovriven halloumi. Lägg i ugnsform och gratinera mitt i ugnen i 200 grader, ca 10-15 min. Paprikorna är också goda med enbart halloumi.

Resten då?
Filodegsknyten med spenat och feta (recept här), bosniska pitabröd (frysdisken på Citygross) och så hommus, tzatziki och ajvar att dippa i.

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Vi som inte dansar på borden”

  1. Johanna kl 15:51, den 26 augusti 2014

    Hur går det med skrapningen av bordet? Har ni infört obligatorisk skapning före maten?

  2. tina kl 15:56, den 26 augusti 2014

    Johanna: Om du bara visste! Det här fotot är taget dagen innan C kom hem med en värmepistol. Vi körde halva bordet var, total tid inte ens en timme! Nu är bordet fint, så fint!

  3. Isflingan kl 19:04, den 26 augusti 2014

    Tänk det måste vara det mest lyxiga som finns. Att bli bjuden på middag hos fina vänner o själv få önska vad man ska bli bjuden på :) Och gott blev d! Oh så gott :)

  4. Mille kl 07:58, den 27 augusti 2014

    Alltså, vad skulle jag göra utan din matblogg!?

    Int vet ja :)

    Tummen upp!!!

  5. Mille kl 08:00, den 27 augusti 2014

    Jag igen…
    Såg att du har instagram så nu är det jag som begärt att följa dig även där.
    Hälsningar
    Mille

  6. tina kl 08:29, den 27 augusti 2014

    Isflingan: :-)

    Mille: :-) Men tack för dom orden!

  7. Emmy kl 12:33, den 27 augusti 2014

    Åh… Jag tror också jag ska ha vägarna förbi och önska hommus och plock där till! Ljuvligt!
    Perfekt att ha en alldeles egen recepttestare som ger en feedback.

  8. tina kl 12:35, den 27 augusti 2014

    Emmy: Välkommen vetja! Här finns numera gott om plats för mat och övernattning. :-)

  9. Jessica Sundberg kl 10:53, den 28 augusti 2014

    Du lagar så god mat så varför inte?!

  10. tina kl 18:56, den 7 september 2014

    Jessica: :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen