Vi som inte dansar på borden
Har jag berättat om fröken M? Hon som metodiskt lagar sig igenom pickis recept, ett i taget, vecka efter vecka, månad efter månad. Och som efter varje recept lämnar en kommentar med feedback. Ibland skojar vi om att hon borde få en guldmedalj eller två, men ännu har vi inte hållit någon sådan cermoni. Däremot fick hon önska mat när hon tittade förbi en kväll förra veckan. Det här är alltså vad man får om man önskar hommus och lite plock därtill.
Tabouleh – snabba fuskvarianten
Häll av en burk färdigkokt matvete. Finhacka två gula paprikor, en halv gurka, tre tomater och generöst med bladpersilja. Blanda alltsammans i en bunke, smaksätt med saft från en halv citron samt lite flingsalt och svartpeppar.
Fyllda sivripaprikor
Sivripaprika är en lång chilipeppar som är någonstans medium i styrka. Skär en skåra på längden och plocka ut frön och vita innerväggar. Bryn köttfärs och smaksätt med salt, peppar, ajvar och spiskummin. Fyll paprikorna med färs och toppa med grovriven halloumi. Lägg i ugnsform och gratinera mitt i ugnen i 200 grader, ca 10-15 min. Paprikorna är också goda med enbart halloumi.
Resten då?
Filodegsknyten med spenat och feta (recept här), bosniska pitabröd (frysdisken på Citygross) och så hommus, tzatziki och ajvar att dippa i.
10 kommentarer till “Vi som inte dansar på borden”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Hur går det med skrapningen av bordet? Har ni infört obligatorisk skapning före maten?
Johanna: Om du bara visste! Det här fotot är taget dagen innan C kom hem med en värmepistol. Vi körde halva bordet var, total tid inte ens en timme! Nu är bordet fint, så fint!
Tänk det måste vara det mest lyxiga som finns. Att bli bjuden på middag hos fina vänner o själv få önska vad man ska bli bjuden på :) Och gott blev d! Oh så gott :)
Alltså, vad skulle jag göra utan din matblogg!?
Int vet ja :)
Tummen upp!!!
Jag igen…
Såg att du har instagram så nu är det jag som begärt att följa dig även där.
Hälsningar
Mille
Isflingan: :-)
Mille: :-) Men tack för dom orden!
Åh… Jag tror också jag ska ha vägarna förbi och önska hommus och plock där till! Ljuvligt!
Perfekt att ha en alldeles egen recepttestare som ger en feedback.
Emmy: Välkommen vetja! Här finns numera gott om plats för mat och övernattning. :-)
Du lagar så god mat så varför inte?!
Jessica: :-)