Dom gröna tomaterna

den 26 oktober 2014, kl 21:19

Årets tomatodling är egentligen inget att skryta om. Sammanfattningsvis kan man säga att aldrig har väl så många tomatplantor resulterat i så få röda tomater. Men gröna tomater är ju också tomater och inlagda är dom förvisso knappt längre tomater, dock lika delar goda som rätt kul.

Inlagda gröna tomater
500 g små gröna tomater
1,5 dl socker
1,5 dl vatten
3/4 dl vitvinsvinäger
1 kanelstång
1 bit (4-5 cm) skivad färsk ingefära
1 lagerblad
4-5 st kryddnejlikor
några vit- eller svartpepparkorn
2-3 skalade vitlöksklyftor

Koka upp vatten, skär ett kryss i toppen på varje tomat och lägg tomaterna i vattnet. Koka några minuter eller tills skalet börjar lossna. Häll av vattnet och skala tomaterna. Låt dom små tomaterna vara hela och dela ev större tomater i kvartar. Koka upp lagen (socker, vatten och vinäger), tillsätt tomater och kryddor. Låt sjuda 8-10 min. Lyft över tomaterna i väl rengjord glasburk med lock (diska och torka torr i ugn på 100 grader), häll över lag och kryddor. Förvara svalt.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen