Dom gröna tomaterna
Årets tomatodling är egentligen inget att skryta om. Sammanfattningsvis kan man säga att aldrig har väl så många tomatplantor resulterat i så få röda tomater. Men gröna tomater är ju också tomater och inlagda är dom förvisso knappt längre tomater, dock lika delar goda som rätt kul.
Inlagda gröna tomater
500 g små gröna tomater
1,5 dl socker
1,5 dl vatten
3/4 dl vitvinsvinäger
1 kanelstång
1 bit (4-5 cm) skivad färsk ingefära
1 lagerblad
4-5 st kryddnejlikor
några vit- eller svartpepparkorn
2-3 skalade vitlöksklyftor
Koka upp vatten, skär ett kryss i toppen på varje tomat och lägg tomaterna i vattnet. Koka några minuter eller tills skalet börjar lossna. Häll av vattnet och skala tomaterna. Låt dom små tomaterna vara hela och dela ev större tomater i kvartar. Koka upp lagen (socker, vatten och vinäger), tillsätt tomater och kryddor. Låt sjuda 8-10 min. Lyft över tomaterna i väl rengjord glasburk med lock (diska och torka torr i ugn på 100 grader), häll över lag och kryddor. Förvara svalt.
Publicerad i gröna tomater | Kommentarer (4) Skriv ut inlägg