Indisk vego i köket

den 23 november 2014, kl 20:34

Det är roligt att laga indisk mat. Det är då jag letar mig längst bak i kryddskåpet efter dom där färgglada påsarna utan namn. Somliga påsar har landat i brevlådan och andra har följt med snälla indienresenärer hem. En gryta här, en daal där, några röror och så kryddorna som smakar Indien fast jag egentligen inte vet vilka dom är. Man känner sig lite som en matuppfinnare, allt är tillåtet och det mesta blir gott. Jo, Indien står fortfarande på min att-resa-lista.

Indisk korma med blomkål
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
en tumme färsk ingefära
2 dl sötmandel
2 msk olja
1 tsk salt
2 tsk kardemummakärnor
1,5 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
1 burk kokosmjölk
en näve russin

Mixa lök, vitlök och ingefära och rör ner i  en kastrull med 2 msk olja och kryddor. Fräs löken mjuk på låg värme. Häll över kokosmjölk och koka ihop. Mixa mandlar och rör ner i grytan. Dela ett blomkålshuvud i buketter och lägg ner dom i grytan. Låt småputtra under lock tills blomkålen är kokt men med spänst kvar. Smaka av med salt och rör ner russin.

Ugnsrostad sötpotatis med tandoori
Skala två sötpotatisar och dela i bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Toppa med tandoori, svartpeppar och generöst med flingsalt. Rosta mitt i ugnen i 225 grader tills potatisen är mjuk.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Indisk vego i köket”

  1. Moma kl 16:35, den 24 november 2014

    Hallå, du tappade ett ”Väst”!!

  2. Martina kl 10:58, den 25 november 2014

    Mmm, vilka härliga kryddor. Måste testa att smaksätta min sötpotatis, det lät gott! :-)

  3. tina kl 23:23, den 26 november 2014

    Moma: Haha!

    Martina: Ja, gott med kryddstarkt tillsammans med den söta potatisen.

  4. Hanna kl 11:56, den 1 december 2014

    Härligt!

  5. tina kl 08:38, den 6 december 2014

    Hanna: Ja, indiskt ÄR härligt!

  6. Mat, mat och mera mat | Tales of an Army Wife kl 18:47, den 21 april 2015

    [...] har ätit fattigmans bouillabaisse (med räkor i, och mer tomatkross), indisk korma med blomkål, och batatfranskisar med auraostdipp. Försökte sälja de sistnämnda som orange franskisar för [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen