Hej lilla dadel!
Ja, hej lilla dadel! Du har ett fint namn och gillar dig. I sanningens namn har vårt startsträcka med varandra varit lång, men nu flyger vi. Tillsammans. Det finns dom som säger att du klär bäst inlindad i bacon, jag håller inte med. Men visst är det roligare att gömma en skatt i din mitt, hellre än att låta bli. Om en liten stund har vi dadelfest till frukost i radion, häng med vetja, du är också bjuden!
Fylld dadel 1
Skär ett längsgående snitt i en färsk dadel. Pilla ut kärnan. Rulla in en sötmandel i mandelmassa och stoppa in i dadeln. Stäng igen dadeln och doppa i mörk choklad som fått smälta i vattenbad. Låt stelna.
Fylld dadel 2
Skär ett längsgående snitt i en färsk dadel. Pilla ut kärnan. Rulla en boll av roquefort eller annan blåmögelost och stoppa in i dadeln.
5 kommentarer till “Hej lilla dadel!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Förr fattade jag inte alls grejen med dadlar! Ung och dum… Tur man kommit på bättre tankar!
Funkar bra att pilla in pistagenötter i dadeln o äta den utan choklad med. Fast jag gillar den nog än bättre rullad i bacon…
.. eller att stoppa i en valnötshalva. Mmmm!
åhh det är såå gott! fylla med getost, linda runt parma och sen in i ugnen är också topp! :)
Jag trodde först det var samma sort på bilden och tänkte att jag har aldrig testat ädelost ihop med choklad… Jag älskar ostfyllda dadlar, men använder oftast getost, men ibland även blåmögelost och lindar dem gärna i lufttorkad skinka. Mums!