Hej lilla dadel!

den 11 december 2014, kl 07:22

Ja, hej lilla dadel! Du har ett fint namn och gillar dig. I sanningens namn har vårt startsträcka med varandra varit lång, men nu flyger vi. Tillsammans. Det finns dom som säger att du klär bäst inlindad i bacon, jag håller inte med. Men visst är det roligare att gömma en skatt i din mitt, hellre än att låta bli. Om en liten stund har vi dadelfest till frukost i radion, häng med vetja, du är också bjuden!

Fylld dadel 1
Skär ett längsgående snitt i en färsk dadel. Pilla ut kärnan. Rulla in en sötmandel i mandelmassa och stoppa in i dadeln. Stäng igen dadeln och doppa i mörk choklad som fått smälta i vattenbad. Låt stelna.

Fylld dadel 2
Skär ett längsgående snitt i en färsk dadel. Pilla ut kärnan. Rulla en boll av roquefort eller annan blåmögelost och stoppa in i dadeln.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Hej lilla dadel!”

  1. Kim kl 20:25, den 11 december 2014

    Förr fattade jag inte alls grejen med dadlar! Ung och dum… Tur man kommit på bättre tankar!

  2. Trollmamma kl 09:45, den 12 december 2014

    Funkar bra att pilla in pistagenötter i dadeln o äta den utan choklad med. Fast jag gillar den nog än bättre rullad i bacon…

  3. Johanna kl 18:34, den 15 december 2014

    .. eller att stoppa i en valnötshalva. Mmmm!

  4. Sara kl 15:22, den 18 december 2014

    åhh det är såå gott! fylla med getost, linda runt parma och sen in i ugnen är också topp! :)

  5. Emmy kl 20:55, den 19 december 2014

    Jag trodde först det var samma sort på bilden och tänkte att jag har aldrig testat ädelost ihop med choklad… Jag älskar ostfyllda dadlar, men använder oftast getost, men ibland även blåmögelost och lindar dem gärna i lufttorkad skinka. Mums!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen