Gränslösa popcorn?
Snart blir det popcornfest i P4 Uppland. Någon önskade tema mellosnacks och jag som länge gått och tänkt på smaksatta popcorn i smyg såg min chans. Först gjorde jag en snabb sökning och insåg att det visst inte finns några som helst gränser för vad man kan använda som smaksättning. Efter den välsignelsen tänkte jag något sött, något salt och något starkt och öppnade skafferidörren. Det här är vad jag hade hemma och goda popcorn blev det. Det finns nog helt enkelt inga popcorn som är omöjliga. Eller?
Heta popcorn med russin och rostade nötter
Rosta ett par nävar cashewnötter i torr stekpanna på hög värme. Skaka om stekpannan och passa noga så att nötterna inte bränns vid. Låt nötterna svalna. Poppa 1 dl popcorn i kastrull enligt anvisning på paketet. När popcornen är färdigpoppade, drag kastrullen från plattan och rör direkt ner en dryg matsked smör i botten av kastrullen. Strö över cayennepeppar (till önskad styrka) och rör om. Rör även ner rostade nötter samt en näve russin. Häll över i skål och toppa med lite flingsalt.
Ostpopcorn
Poppa 1 dl popcorn i kastrull enligt anvisning på paketet. När popcornen är färdigpoppade, drag kastrullen från plattan och rör direkt ner en dryg matsked smör i botten av kastrullen samt två nävar finriven smakrik ost (exempelvis västerbottensost eller liknande). Rör ordentligt tills osten smält och så att osten inte fastnar i botten av kastrullen. Häll över i skål och toppa med lite flingsalt.
Popcorn med smak av blåbär och choklad
Poppa 1 dl popcorn i kastrull enligt anvisning på paketet. När popcornen är färdigpoppade, drag kastrullen från plattan och rör direkt ner en rejäl näve grovhackad choklad (inte med för hög kakaohalt). Rör noga så att chokladen inte bränns i botten av kastrullen. Rör även ner ett par teskedar blåbärspulver.