Vegetarisk favoriträtt
Ikväll lagades en av mina vegetariska favoriter. Det blev två portioner och en matlåda, pax för den!
Pastasås med broccoli, vitlöksfrästa champinjoner, chili och solroskärnor
ett stort broccolihuvud
10 champinjoner
2,5 dl Laga lätt (eller annan matlagningsgrädde)
vitlök
sambal oelek
balsamvinäger
salt och svartpeppar
solroskärnor
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de fått färg. Dela broccolin i mindre huvuden, koka i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Skiva champinjonerna och fräs dom i lite olja eller smör tillsammans med skivad vitlök. Tillsätt matlagningsgrädden och smaka av med en skvätt balsamvinäger, sambal oelek(eller färsk röd chili), salt och peppar. Låt koka upp och vänd ner broccolin. Servera med fullkornspasta och strö över de rostade solroskärnorna.
Publicerad i billig mat, broccoli, champinjoner, vegetariskt | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg5 kommentarer till “Vegetarisk favoriträtt”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
[...] Mån Pasta med broccoli- och svampsås Tis Svensk falafel (gula ärtor) i pitabröd Ons Emilias kyckling i ugn Tor Tomatsoppa med linser [...]
Dagens! Hela familjen gillade, även om den minsta fick utan sambal.
Festade loss på det här till middag idag. Himlans gott :) TAck!
Cecilia: Vad roligt, tack fòr att du tittar in och beràttar!
När man varken har tid, ork eller inspiration till att laga något avancerat då är man glad att picki finns. Som har ett arkiv som sträcker sig långt bak i tiden. Ikväll fick detta bli middagen och jag klagar inte alls över det :)