En vecka med spridda skurar

den 17 januari 2010, kl 17:12

Foto: Carl

Nästa veckas matsedel kommer här. Veckan innehåller spridda skurar, allt från tacopajen som var en favorit under tiden med veckomatsedel i Göteborg och därtill några oprovade kort som jag hyser stora förhoppningar om. Svensk falafel vet jag att det är gott, och ett besök på ristorante tackar man ju inte nej till. Med önskan om en fin vecka vetja!

Veckomatsedel
Mån Pasta med broccoli- och svampsås
Tis Svensk falafel (gula ärtor) i pitabröd
Ons Emilias kyckling i ugn
Tor Tomatsoppa med linser och sötpotatis
Fre Fiskgryta med röd curry och nudlar
Lör Teppanyaki på Ayakos
Sön Tacopaj som förr i tiden

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “En vecka med spridda skurar”

  1. Martina kl 18:51, den 17 januari 2010

    Mmm, fiskgrytan låter smarrig, kan ju inte bli fel med kokosmjölk och currypasta :-)
    Du får ha en bra vecka!

  2. Josefina kl 10:56, den 18 januari 2010

    Vilken bra matsedel. Jag skulle kunna tänka mig allting. ;)

  3. Karin kl 21:37, den 18 januari 2010

    Men hallihallå! Torsdagssoppan… Har ni hittat den själva eller har jag sagt att jag ska laga den?
    För det var den jag tänkte laga som ”förlåt att jag ringde och väckte er mitt i natten för jag behövde mina nycklar”
    Eller det kanske är meningen att jag ska laga den :)

  4. tina kl 22:02, den 18 januari 2010

    Martina: Så sant, den är finfin!

    Josefina: Välkommen hit vetja!

    Karin: Jasså, det visste jag inte. Men då kanske det omedvetet är meningen att du ska komma hit på torsdag då? :-)

  5. frida kl 16:45, den 19 januari 2010

    Mmm, de svenska falafflarna är verkligen mumsiga! Nästan bättre än original. Konsistensen på smeten blev mycket bra och de var lätta att steka.

  6. tina kl 16:50, den 19 januari 2010

    Frida: Att dom är ovanligt lätta att steka är nästan det bästa. Nuförtiden gör vi oftare falaflarna på gula ärtor än kikärtor faktiskt.

  7. Ellen Freider kl 20:54, den 19 januari 2010

    Hej!
    Jag har precis fått igång min egen matblogg. Eftersom du är en av mina bloggfavoriter hoppas jag att det är okej att jag länkar till dig?

    Hälsningar
    Ellen

  8. Robin kl 22:45, den 19 januari 2010

    Vi gör alltid våra falafales i ugnen på en plåt. Tycker att det är svårt att steka på plattan. Hur gör ni?

  9. mollya kl 23:48, den 19 januari 2010

    Hej hopp! Länge sen jag skrev något här nu, men jag läser flitigt och blir som alltid inspirerad :)
    I min matsedel denna veckan fanns en rätt med som blivit en klassiker här hos mig. Lätt, smaskigt, nyttigt och hyfsat billigt.. Perfekt! Idag introducerades rätten även för den ettårige sonen, som genast godkände. Mer poäng för det. Kanske något för din matsedel nästa vecka?

    Röd linsvego heter rätten och hittas på: http://www.aftonbladet.se/matvin/article1934199.ab
    Vill du ha en ”såsigare” rätt tipsar jag om att ha i lite mer vatten o lite mer kokosmjölk, då linserna suger upp ganska mycket vätska. Hoppas du gillar det!

  10. tina kl 08:49, den 20 januari 2010

    Ellen: Absolut. Kul med en ny´matblogg, den ska jag spana in!

    Robin: Vi har också gjort våra i ugnen ibland, för att slippa svårigheter/tid med att steka. Men dom här svenska falaflarna går faktiskt väldigt bra att steka i stekpannan, dom kommer jag mao inte göra i ugnen. Prova dom vetja!
    http://www.pickipicki.se/2010/01/jag-slar-ett-slag-for-svensk-falafel-pa-gula-artor/

    Mollya: Kikade på receptet (och sparade), det låter kalasgott. Det ska jag laga, tack för tipset! :-)

  11. Robin kl 22:05, den 20 januari 2010

    Tina: Ja, vi får testa det där receptet istället. En helt annan sak, gröten vi fick är jättegod! Det bästa gröten jag har ätit. Den är så len och fluffig :)

  12. tina kl 23:00, den 20 januari 2010

    Robin: Hihi, Carl gillar också Gyllenhammars havregryn. Det är finfina små gullegryn det! :-P

  13. Cecilie kl 17:13, den 30 januari 2010

    Hvor finner man reseptet på tacopaien din?
    Har lett og lett men uten resultat.
    Kjempe fin og inspirerende side forresten:)

  14. tina kl 18:34, den 30 januari 2010

    Cecilie: Åh, receptet på tacopajen finns faktiskt inte på picki. Det beror på att den aldrig fastnat på bild, jag lovar att det ska bli ändring på saken. Det är ingen avancerad paj dock. Först en hederlig pajdeg där skalet förgräddas i ugnen. Sen steker man köttfärs tillsammans med tacokrydda (om man vill), rivna morötter, champinjoner, majs eller vad man nu gillar. Innan man häller köttfärsen i pajskalet så blandar man i en burk creme fraiche smaksatt med paprika och chili. Pajen toppas med lite ost och gräddas tills den fått fin färg. Kalasgott tillsammans med en rejäl sallad!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen