En vecka med spridda skurar
Nästa veckas matsedel kommer här. Veckan innehåller spridda skurar, allt från tacopajen som var en favorit under tiden med veckomatsedel i Göteborg och därtill några oprovade kort som jag hyser stora förhoppningar om. Svensk falafel vet jag att det är gott, och ett besök på ristorante tackar man ju inte nej till. Med önskan om en fin vecka vetja!
Veckomatsedel
Mån Pasta med broccoli- och svampsås
Tis Svensk falafel (gula ärtor) i pitabröd
Ons Emilias kyckling i ugn
Tor Tomatsoppa med linser och sötpotatis
Fre Fiskgryta med röd curry och nudlar
Lör Teppanyaki på Ayakos
Sön Tacopaj som förr i tiden
14 kommentarer till “En vecka med spridda skurar”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mmm, fiskgrytan låter smarrig, kan ju inte bli fel med kokosmjölk och currypasta :-)
Du får ha en bra vecka!
Vilken bra matsedel. Jag skulle kunna tänka mig allting. ;)
Men hallihallå! Torsdagssoppan… Har ni hittat den själva eller har jag sagt att jag ska laga den?
För det var den jag tänkte laga som ”förlåt att jag ringde och väckte er mitt i natten för jag behövde mina nycklar”
Eller det kanske är meningen att jag ska laga den :)
Martina: Så sant, den är finfin!
Josefina: Välkommen hit vetja!
Karin: Jasså, det visste jag inte. Men då kanske det omedvetet är meningen att du ska komma hit på torsdag då? :-)
Mmm, de svenska falafflarna är verkligen mumsiga! Nästan bättre än original. Konsistensen på smeten blev mycket bra och de var lätta att steka.
Frida: Att dom är ovanligt lätta att steka är nästan det bästa. Nuförtiden gör vi oftare falaflarna på gula ärtor än kikärtor faktiskt.
Hej!
Jag har precis fått igång min egen matblogg. Eftersom du är en av mina bloggfavoriter hoppas jag att det är okej att jag länkar till dig?
Hälsningar
Ellen
Vi gör alltid våra falafales i ugnen på en plåt. Tycker att det är svårt att steka på plattan. Hur gör ni?
Hej hopp! Länge sen jag skrev något här nu, men jag läser flitigt och blir som alltid inspirerad :)
I min matsedel denna veckan fanns en rätt med som blivit en klassiker här hos mig. Lätt, smaskigt, nyttigt och hyfsat billigt.. Perfekt! Idag introducerades rätten även för den ettårige sonen, som genast godkände. Mer poäng för det. Kanske något för din matsedel nästa vecka?
Röd linsvego heter rätten och hittas på: http://www.aftonbladet.se/matvin/article1934199.ab
Vill du ha en ”såsigare” rätt tipsar jag om att ha i lite mer vatten o lite mer kokosmjölk, då linserna suger upp ganska mycket vätska. Hoppas du gillar det!
Ellen: Absolut. Kul med en ny´matblogg, den ska jag spana in!
Robin: Vi har också gjort våra i ugnen ibland, för att slippa svårigheter/tid med att steka. Men dom här svenska falaflarna går faktiskt väldigt bra att steka i stekpannan, dom kommer jag mao inte göra i ugnen. Prova dom vetja!
http://www.pickipicki.se/2010/01/jag-slar-ett-slag-for-svensk-falafel-pa-gula-artor/
Mollya: Kikade på receptet (och sparade), det låter kalasgott. Det ska jag laga, tack för tipset! :-)
Tina: Ja, vi får testa det där receptet istället. En helt annan sak, gröten vi fick är jättegod! Det bästa gröten jag har ätit. Den är så len och fluffig :)
Robin: Hihi, Carl gillar också Gyllenhammars havregryn. Det är finfina små gullegryn det! :-P
Hvor finner man reseptet på tacopaien din?
Har lett og lett men uten resultat.
Kjempe fin og inspirerende side forresten:)
Cecilie: Åh, receptet på tacopajen finns faktiskt inte på picki. Det beror på att den aldrig fastnat på bild, jag lovar att det ska bli ändring på saken. Det är ingen avancerad paj dock. Först en hederlig pajdeg där skalet förgräddas i ugnen. Sen steker man köttfärs tillsammans med tacokrydda (om man vill), rivna morötter, champinjoner, majs eller vad man nu gillar. Innan man häller köttfärsen i pajskalet så blandar man i en burk creme fraiche smaksatt med paprika och chili. Pajen toppas med lite ost och gräddas tills den fått fin färg. Kalasgott tillsammans med en rejäl sallad!