Pax för lax, eller diskdags?

den 9 januari 2010, kl 22:20

Foto: Tina

Jag är svag för fisk och i synnerhet lax. Om det inte vore någon här hemma som lade in sitt veto så skulle jag antagligen äta lax ett par gånger i veckan, minst. Men trots att det egentligen är jag som är kung över veckomatsedelarna så får han behålla sin vetorätt (det vill säga så länge han diskar, städar och tvättar all vår tvätt, för det är han ju så bra på till skillnad från mig). Hursomhelst, det jag egentligen skulle säga var att i fredags åt vi faktiskt lax. Den här gången tillsammans med en quinosallad som blev över förväntan god, det här äter vi igen (snart).

Lax med quinoasallad
laxfilé, ca 125 g per person
4 dl quinoa
1 zucchini
1 morot
en bit purjolök
0,5 gul paprika
bladspenat, mangoldskott,
el liknande
pumpakärnor
gröna oliver
sås;
yoghurt
lime

Koka quinoa enligt anvisning på paketet. När quinoan är färdigkokt, häll av vattnet och låt stå under lock. Dela laxen i portionsstora bitar och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och pressa lite citron- eller limesaft över. Tillaga i 150 grader i ungefär 15 minuter. Skär moroten så tunt som möjligt, finstrimla purjolöken och skär paprikan i små bitar. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Skiva zucchinin och stek i lite olja. Blanda quinoa, zucchini, purjolök, paprika, morot och mangoldskott. Pynta salladen med pumpakärnor och oliver. Servera laxen med quinoasallad och en yoghurtsås (yogurt, rivet skal och saft från lime, lite svartpeppar).

Foto: Tina

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen