Världens snabbaste musselpasta?

den 21 januari 2010, kl 09:49

Foto: Tina

Carl röstade fram musselpastan som den godaste rätten från förra veckans middagsmeny. Ja kanske, så dum var den inte. Dessutom gillar jag skarpt när maten blir klar medan pastan kokar, i alla fall en sen måndags kväll. Men, mina musselfavoriter klår den minsann inte, fast det är det å andra sidan inte mycket som gör.

Mina musselfavoriter
Musselrisotto
Fisk- och skaldjurssoppa

Pasta marinara
1 påse frysta calamares (200 g)
1 påse frysta musslor (200 g)
2 vitlöksklyftor
1 knippe salladslök
1 röd chili
olja
1 burk krossade tomater
0,5 kruka persilja
torkad basilika
salt, svartpeppar

Stek finhackad vitlök, salladslök och chili i olja ett par minuter på medelvärme. Tillsätt calamares och musslor och stek ytterligare ett par minuter. Häll över krossade tomater, torkad basilika och en halv kruka hackad persilja. Låt puttra på svag värme en liten stund. Servera med pasta.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen