Världens snabbaste musselpasta?
Carl röstade fram musselpastan som den godaste rätten från förra veckans middagsmeny. Ja kanske, så dum var den inte. Dessutom gillar jag skarpt när maten blir klar medan pastan kokar, i alla fall en sen måndags kväll. Men, mina musselfavoriter klår den minsann inte, fast det är det å andra sidan inte mycket som gör.
Mina musselfavoriter
Musselrisotto
Fisk- och skaldjurssoppa
Pasta marinara
1 påse frysta calamares (200 g)
1 påse frysta musslor (200 g)
2 vitlöksklyftor
1 knippe salladslök
1 röd chili
olja
1 burk krossade tomater
0,5 kruka persilja
torkad basilika
salt, svartpeppar
Stek finhackad vitlök, salladslök och chili i olja ett par minuter på medelvärme. Tillsätt calamares och musslor och stek ytterligare ett par minuter. Häll över krossade tomater, torkad basilika och en halv kruka hackad persilja. Låt puttra på svag värme en liten stund. Servera med pasta.
Publicerad i musslor, snabbt | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg5 kommentarer till “Världens snabbaste musselpasta?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Låter verkligen snabbt, lätt och gott!
Musselpasta är GALET gott. Alexandra Zazzi lagade en sådan på radio förra sommaren och det lät så gott att jag nästan tog bilen flera mil från sommarhuset till till affären BARA för att köpa musslor. Sedan dess ser jag till att alltid ha en burk musslor i skåpet om andan skulle falla på.
Hälsar fröken Dill
Sofia: Mitt i prick! :-)
Fröken Dill: Haha, vilken grej! Nu måste jag nästan googla Alexandras recept, blir nyfiken på vad som kan sätta igång sådana begär!
Mmmm. Det ska jag göra ikväll.
Fast jag brukar låta krönsaker o kryddor koka ca 1 h på låg värme
tillsammans med vitt vin.
Sen häller jag i resten.
Förresten, Faaaantastisk sida du har.
Jag vill göra allt du rekomenderar.
Blir glad när jag hittar sidor som din.
Tack
Sara: Tack för fint beröm och välkommen hit vetja! Din variant på musselpasta låter onegligen några snäpp lyxigare än den här. Jag ska lägga ditt tips på minnet, tack!