En chokladkaka svår att sluta äta

den 25 januari 2010, kl 19:10

Foto: Tina

Igår kväll tittade grannen förbi med en chokladkaka som fick mig att äta bit efter bit. Den var så god att jag till slut fick be henne att ta kakan med sig hem, annars hade jag garanterat ätit hela själv. Idag kunde jag dock inte låta bli att be om receptet, nästa gång som det stora chokladkakebegäret slår till så vet jag precis vad jag ska baka.

Grannens chokladkaka

1 dl kakao
2,25 dl mjölk
1,25 dl socker
140 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
1,5 msk vaniljsocker
3,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver

Koka upp mjölk, kakao och socker i en liten kastrull, låt svalna. Rör smör och socker poröst, tillsätt ägg och vaniljsocker. Vänd ner mjöl och bakpulver, rör ner mjölkblandningen mellan varven. Häll smeten i en smord och bröad form (avlång, drygt 1 liter). Grädda kakan i 175 grader (varmluft 160 g) i nedre delen av ugnen i ungefär 1 timme.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen