Helgfrukost

den 25 oktober 2007, kl 13:50

Helgfrukost mitt i veckan är vardagslyx. Imorse fick frukostgröten sällskap av nybakade scones, kanelte och tända ljus.

Scones
1 dl dinkelsikt
1 dl grahamsmjöl
1-2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl lätt creme fraiche
knappt 1 dl mjölk

Blanda torra ingredienser i en bunke, rör ner creme fraiche och mjölk. Platta ut fyra runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.

Skriv ut inlägg

3 kommentarer till “Helgfrukost”

  1. natz kl 17:42, den 27 oktober 2007

    frukost är utan tvekan dagens underbaraste måltid :) förstår inte hur folk kan hoppa över den!

  2. Lunkan kl 13:11, den 27 mars 2009

    Ah kanongoda scones, dock behövs det en kvinnas touch för att få dom lika fina som dina är! (Det funkar bra med filmjölk i degen också)

  3. tina kl 13:33, den 27 mars 2009

    Nej, filmjölk är förbjudet. Jag är allergisk mot filmjölk!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen