Spenatrisotto med soltorkade tomater

den 2 oktober 2007, kl 19:43

Spenatrisotto med soltorkade tomater, 2 portioner
2 portioner avorioris
4-5 dl grönsaksbuljong
två rejäla nävar färsk bladspenat, eller styckfryst
soltorkade tomater
saft från en halv lime
svartpeppar
rostade solroskärnor
eventuellt någon bonus till; fetaost, en bit lax eller kyckling

Låt riset fräsa i ungefär 1 dl grönsaksbuljong en stund. Tillsätt limesaft och resten av buljongen. Låt koka i 20-25 minuter, med några minuter kvar tillsätt soltorkade tomater och spenat. Smaka sedan av med svartpeppar. Strö över rostade solroskärnor.

Jag kan tänka mig att smulad fetaost över hade varit riktigt gott. Eller varför inte en bit lax eller kyckling till? Men, den går att äta som den är. Jag säger det igen, risotto är fantastiskt.
Limesaft är en smaksak. En del gillar risotto med vin och mycket ost, det är säkert inte så dumt det heller. Jag gillar dock när den känns fräsch och inte så tung.

Skriv ut inlägg

3 kommentarer till “Spenatrisotto med soltorkade tomater”

  1. Eva-Lotta kl 11:45, den 20 september 2010

    Mmm…jättegod. Glad att det blev över till lunchlådan idag. Men så gjorde jag dubbel sats också vilket visade sig vara tur. Dottern åt upp nästan allt!

  2. tina kl 18:15, den 20 september 2010

    Eva-Lotta: Vad kul att du gillade risotton, länge sen jag provade den här varianten, men nu blir jag sugen. :-)

  3. Isflingan kl 20:33, den 20 juni 2017

    Åh vilken god risotto!! :) Inte alls lika mäktig som många andra brukar vara.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen