Spenatrisotto med soltorkade tomater
Spenatrisotto med soltorkade tomater, 2 portioner
2 portioner avorioris
4-5 dl grönsaksbuljong
två rejäla nävar färsk bladspenat, eller styckfryst
soltorkade tomater
saft från en halv lime
svartpeppar
rostade solroskärnor
eventuellt någon bonus till; fetaost, en bit lax eller kyckling
Låt riset fräsa i ungefär 1 dl grönsaksbuljong en stund. Tillsätt limesaft och resten av buljongen. Låt koka i 20-25 minuter, med några minuter kvar tillsätt soltorkade tomater och spenat. Smaka sedan av med svartpeppar. Strö över rostade solroskärnor.
Jag kan tänka mig att smulad fetaost över hade varit riktigt gott. Eller varför inte en bit lax eller kyckling till? Men, den går att äta som den är. Jag säger det igen, risotto är fantastiskt.
Limesaft är en smaksak. En del gillar risotto med vin och mycket ost, det är säkert inte så dumt det heller. Jag gillar dock när den känns fräsch och inte så tung.
3 kommentarer till “Spenatrisotto med soltorkade tomater”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mmm…jättegod. Glad att det blev över till lunchlådan idag. Men så gjorde jag dubbel sats också vilket visade sig vara tur. Dottern åt upp nästan allt!
Eva-Lotta: Vad kul att du gillade risotton, länge sen jag provade den här varianten, men nu blir jag sugen. :-)
Åh vilken god risotto!! :) Inte alls lika mäktig som många andra brukar vara.