Ris a’la malta-variant
Igår kväll krisade middagsmaten och blev allt annat än lyckad. Missnöjda med den bestämde vi att vi åtminstone skulle få efterrätt.
I ris a’la malta är det egentligen inte apelsin, även om vi alltid kallat vårat apelsinris för ris a’la malta. Men å andra sidan är det inte yoghurt istället för grädde heller. Det här är en det-som-fanns-i-skafferiet-variant.
Ris a’la malta-variant, 2 port
3/4 dl grötris
1,5 dl vatten
3 dl mjölk
lite salt
3-4 dl naturell yoghurt + vaniljsocker efter smak
(alt. vaniljyoghurt)
1 apelsin
Koka upp ris och vatten i 10 minuter. Tillsätt mjölken och lite salt. Låt småputtra på svag värme i ungefär 40 minuter. Låt gröten svalna. Blanda yoghurt med vaniljsocker och rör ner gröt och apelsin delad i små bitar.
Publicerad i apelsin, det smakar jul, efterrätt, gröt, mellis | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut inläggLämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!