Vad håller vi på med egentligen?
den 17 mars 2008, kl 18:56
Carl, mamma och jag har pysslat i köket i förrgår och igår. Är det någon som kan gissa vad det är vi gör? Den som vill och törs får komma och smaka i påsk, då är det klart.
Publicerad i apelsin, citron, dryck, finsk mat, tradition | Kommentarer (14) Skriv ut inlägg14 kommentarer till “Vad håller vi på med egentligen?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Saft?
Likör?
Kanske påskglögg!
njaej, nej, inte rätt
Ni gör mjöd! Men i förtid, man ska ju ha det först till första maj!
:)
Det är underbart gott! Måste göra det i år! Blir första gången jag gör det själv…innan har jag ju haft mamma, men ingen mamma med mig Sverige. Lite traditioner ska man alltså ta med sig :)
Traditioner tycker jag om, sima också. Det tycker jag alla gånger att du ska göra i år. :) Har sett i flera recept att det översätts till mjöd. Är det finlandsvenska? För mig är mjöd något annat.
Japp, i finlandssvenskan heter sima mjöd. Vad är det du kallar mjöd då?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Mj%C3%B6d
[...] glaset är det Sima. Påskliljorna är från komposten på Gräsö. Filed under kantareller, pastasås, skogen, spenat [...]
[...] en finsk valborgsdryck, men som vi brukar dricka till påsk istället. Förra påsken visade jag steg-för-steg-bilder under vårt simakok och utlovade recept, något som dock glömdes bort. Ett år senare kommer [...]
Men titta, du gör ju Sima!!
Oj oj så gott – jag ska försöka ge mig på det nu, wish me luck!
Hittade ett recept på nätet men som var översatt till svenska på ett mindre bra sätt så jag får hoppas att jag förstått allting rätt.
Hur gjorde du?
Mille: Här finns recepetet!: http://www.pickipicki.se/2011/04/nu-kokar-vi-sima-igen/
Och lycka till :-)
Mille: Carl länkar ovan till receptet vi brukar använda, det brukar bli toppenbra!