Faster Annikas norska under
När jag fyllde år fick jag ett recept som var särskilt fint inslaget med nypon och ekollon. Brödrecept tillhör dessutom mina favoritrecept, för hur mycket är det som slår nybakat bröd? Det här brödet heter det norska undret, det är gott och mättar rejält. Just nu står en halv sats och jäser i en brödform i köket, jag längtar tills det är klart.
Norska undret
17 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 tsk salt
1 pkt vete- alt rågkross
1 l mjölk
1 dl vatten
1 pkt jäst
Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda vatten, mjölk och jäst. Kör ihop alltsammans ordentligt (gärna med maskin). Häll i två stycken smorda och bröade 2 liters-formar. Jäs en timme, grädda därefter i 225 grader i en timme (lägg folie på bröden efter halva tiden). Linda in bröden i handdukar.
Publicerad i bröd, faster Annika, frukost, mellis | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg5 kommentarer till “Faster Annikas norska under”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
INGENTING slår nygräddat bröd! Även jag väntar på bröd som står på jäsning =).
Vilken härlig idé att önska sig recept. Det är ju hur roligt och personligt som helst. Dessutom räcker presenterna länge. Det är som att öppna dem igen, när du lagar/bakar efter receptet. Härliga underverk!
Håller med nässelblom att idén att önska sej favoritrecept är lysande. Vilka recept du fått! (Det är roligt att ta del av dem på din blogg också.)
En dum fråga kanske.. men det står inget om ”fingervarmt” – behöver det inte vara det då?
Mjo, fingervarmt är alltid bra! :)