Pappan goes pickipicki
Pappan bjöd på söndagsmiddag ikväll. Sin paradrätt köttfärslimpa med parmaskinka och mozzarella. Fruktsallad och vispgrädde till efterrätt. Jag var lovad att få vara med och laga maten, men när jag kom till köket var köttfärssmeten redan ihopblandad. Han fick papper och penna för att tänka efter och skriva ner sina hemligheter. Vem vet, jag är inte säker, men kanske är det såhär man lagar hans goda köttfärslimpa?
Pappans köttfärslimpa (med parmaskinka och mozzarella)
900 g köttfärs
10 skivor parmaskinka
125 g mozzarella
salt
vitpeppar
4 msk tomatpuré
hårt bröd eller skorpsmulor
1 dl mjölk
1 ägg
Mortla hårt bröd och blanda med mjölk, låt svälla en liten stund. Rör ner ägg, tomatpuré och köttfärs. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg en rejäl bit plastfolie på bordet och bre ut köttfärssmeten i en rektangel. Täck köttfärsen med parmaskinka och smula över mozzarellaosten. Rulla ihop köttfärslimpan med hjälp av plastfolien. Tryck ihop kanterna så inte fyllningen rinner ut i ugnen. Lyft över på en plåt eller till en ugnsform och pensla köttfärslimpan med lite soya. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ungefär en timme.
Servera med ugnsrostad potatis, rödlök och purjolök. Dela i mindre bitar och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ungefär 40 minuter.
Vad gäller receptet på efterrätten så rådde det uppenbarligen inga tveksamheter om hur mycket av varje det egentligen var i. Jasså minsann, inte så konstigt va?
Fruktsallad
2 äpplen
2 päron
2 bananer
2 apelsiner
2 dl grädde
Dela i lite olika storlek på bitarna. Servera med vispad grädde.
Pappan och förste köksassistent
Några tandpetare i den här skålen och vi har världens största pickipicki?
16 kommentarer till “Pappan goes pickipicki”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
åh det sär ser jättegott ut! måste testas :)
Det ser väldigt gott ut, ska testas med hjortfärs.
ser mums ut, speciellt den rostade potatisen. perfekt farg :D
mmm..detta ser riktigt gott ut! Vad trevligt med de här bilderna, ska man kanske tänka på lite oftare :) detta recept får jag nog testa snart..
Ja det var väldigt gott, både köttfärslimpan, potatisen och världens största fruktsallad!
Vilken kalaspappa du har. Var rädd om honom. Och vilken söt hund.
Den där limpan ska jag testa någon gång, duktig pappa förresten, förstår att du varit i hans kök en hel del!
Lumumma/KarinW: Ja, jag gillar både maten, pappan och hunden! ;)
Mums, detta blev vår fredagsmiddag i dag!
Smarrigt!
Jag ska definitivt göra köttfärslimpa nästa vecka när ungarna kommer!
Smarrigt sa pappan i huset!
[...] köttfärslimpa med parmaskinka och mozzarella; Ett mer detaljerat recept hittar ni här, annars är det inte speciellt mycket svårare än vad bilderna nedan visar. Klara. Platta ut [...]
Ja du, pickipicki…. Har aldrig lämnat någon kommentar på någon blogg tidigare men du inspirerar! Maten du presenterar går ju att laga så lätt (till skillnad från kokböcker och annat) och det blir himmelskt gott! Idag körde jag köttfärslimpan (som i och för sig är din farsas ;) ) men varken jag eller min tvååriga dotter kunde få nog… Så, jag var tvungen att skriva. Vilken matblogg, TACK!
Henrik: Vilken kommentar, TACK! <3
eftersom min pappa fyller år imorgon skänker jag honom en extra tanke genom att laga detta till middag :) får väl ta o skicka receptet till honom för det blir svårt att skicka ett paket med köttfärslimpa i :)
Isflingan: :-D Hälsa och gratta vetja!