Att säga grattis med en köttfärslimpa!

den 11 maj 2011, kl 08:28

Idag hedrar jag pappans födelsedag genom att skriva in ordet ”pappan” i pickis sökruta. Jag får en hel del träffar, det är kantareller och kantareller och kantareller. En del träffar är recept på husmanskost, varvat med ännu fler kantareller. Men så i ett inlägg från 2008 hittar jag en köttfärslimpa som inte är som alla andra köttfärslimpor. Just den här är fylld med parmaskinka och mozzarella, och råkar vara en av pappans paradrätter. Det är en bråkdel av er läsare som var med redan på den tiden, så det här enkla men finfina receptet tål att påminnas om. Jag säger därför: grattis pappan, här är din köttfärslimpa, en favorit i repris!

Pappans köttfärslimpa med parmaskinka och mozzarella;
Ett mer detaljerat recept hittar ni här, annars är det inte speciellt mycket svårare än vad bilderna nedan visar.
Klara. Platta ut köttfärssmeten på en bit plastfolie. Täck med parmaskinka.

Färdiga. Fördela mozzarellaost ovanpå.

. Rulla ihop med hjälp av folien och vips så har du en fylld köttfärslimpa.

Skriv ut inlägg

17 kommentarer till “Att säga grattis med en köttfärslimpa!”

  1. Foodelicious.se kl 08:55, den 11 maj 2011

    Jisses vad gott!! Vilken underbar fyllning. Jag hade blivit väldigt glad om någon lagade detta till mig :)

  2. Karolina kl 09:25, den 11 maj 2011

    Åh, vad smarrigt! Ska definintivt testas!

  3. frida kl 09:46, den 11 maj 2011

    Jag var ju med redan på den tiden, och har lagat den där köttfärslimpan flera gånger. Mumsig!

  4. Sydney kl 10:27, den 11 maj 2011

    Låter väldigt gott!

  5. anna kl 10:45, den 11 maj 2011

    Grattis pappan, hallontårta till efterrätt!

  6. Hanna kl 11:38, den 11 maj 2011

    Picki-pappan är ju kung! Detta ska jag ABSOLUT testa!

  7. Kusinen kl 12:47, den 11 maj 2011

    Grattis Papeppe!

  8. Anna/Frostrosor kl 15:18, den 11 maj 2011

    Ojojoj! Den köttfärslimpan går inte av för hackor!

  9. marie kl 16:59, den 11 maj 2011

    Ser jättegod ut och vad fiffigt med plasten…..är uppskriven på todo listan kram marie

  10. sofie mumsfillibaba kl 19:05, den 11 maj 2011

    Ingen dålig paradrätt för att vara pappa…:) Den måste jag testa!!!

  11. Helena mitt i smeten kl 22:55, den 11 maj 2011

    Vilket grymt recept! Det där ska jag prova!

  12. Lotta kl 22:45, den 12 maj 2011

    Den här köttfärslimpan är nog det mest vällagade av dina recept, tillsammans med den sicilianska pastan. Till och med min pappa blev imponerad, och det vill inte säga lite!

  13. Sannas Goda kl 09:44, den 15 maj 2011

    oj så gott de såg ut. Nu vet jag vad ja ska göra med nötfärsen i kylen idag :)

  14. Ansibecki kl 20:14, den 15 maj 2011

    Åh vad gott det ser ut. Och vad smart att rulla ihop den. Jag brukar göra med bacon, fetaost och basilika och då gör jag en skåra, trycker ner och trycker ihop men det spricker alltid upp och rinner ut…
    Den här måste jag verkligen prova! :)

  15. Veckans matbloggar vecka 19 | Matlykka.se kl 19:18, den 16 maj 2011

    [...] Köttfärslimpa med mozarella och parmaskinka Ett recept som verkar fantastiskt gott hos Pickipicki. [...]

  16. Plommonet kl 18:50, den 20 maj 2011

    Jag själv är typ-vegetarian/vegan, men jag vidarebefodrade receptet till mamma och pappa och det gjorde succé! :) ”Nästa gång ska vi pröva med fetaost!” deklarerade mamma glatt – är det något som du har prövat Tina? :)

  17. tina kl 09:10, den 21 maj 2011

    Foodelicious: …eller laga själv? :-)

    Karolina: Ja det tycker jag!

    Frida: Det visste jag inte, kul!

    Sydney: :-)

    Anna: Tack för tårtan!

    Hanna: :-D

    Kusinen: :-)

    Anna: Nix!

    Marie: Härligt!

    Sofie: Paradpappa?

    Helena: Ja gör det vetja! Man kan förresten hacka i härsk oregano eller basilika i köttfärssmeten om man vill!

    Lotta: Kul! Den sicilianska pastan lagas flitigt här med!

    Sanna: Fint!

    Ansibecki: Ja, det är lättare att rulla med hjälp av plastfolien än vad man kan tro. Testa vetja!

    Plommonet: Härligt! :-D Fetaost har jag inte testat, men kan tänka mig att det passar finfint! Du får be mamma din titta in här sen och rapportera hur det blev!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen