Två favoriter till grillat
Vi är rätt enkelspåriga när vi grillar. Två tillbehör som så gott som alltid dukas fram när det vankas grillat är basilikaolja samt bönröran gjord på stora vita bönor. Basilikaoljan kan man trolla med, den är lika god att ringla över grillad kyckling som att blanda runt kokt färskpotatis i. Bönröran gör vi av bara farten. Det är en allt-i-allo-röra. Fungerar som dipsås, som god röra till grillad mat eller att bre på brödet, vips har man matiga utflyktssmörgåsar.
Basilikaolja
2 krukor basilika
1 liten vitlöksklyfta
0,5-1 dl oliv- eller rapsolja
lite salt
Mixa.
Bönröra
1 burk stora vita bönor
1,5 dl lätt creme fraiche eller liknande
0,5 citron
0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Mixa bönor med creme fraiche och saft från en halv citron. Rör ner finhackad rödlök och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (24) Skriv ut inlägg