Jordnötssmör?
Jag har en burk jordnötssmör i kylskåpet som jag emellanåt tänker att jag ska göra någonting av. Men det händer liksom ingenting. Eller jo, ibland händer det någonting. Häromveckan hände en nudelsallad med jordnötsdressing, biff stekt tillsammans med sesamfrön och ett gäng med grönt. Inte så pjåkigt faktiskt. Jag vet inte om jag ska tacka jordnötssmöret eller de krispiga grönsakerna, men gott var det. I övrigt står det rätt still på jordnötssmörfronten, tips någon?
Nudlar med jordnötsdressing, biff
och krispiga grönsaker
400 g biff
2 msk rapsolja
en näve sesamfrön
250 g äggnudlar
1 knippe sparris
1 knippe rädisor
1 paket sockerärtor
jordnötsdressing:
3 msk jordnötssmör
4 msk kokande vatten
1 lime (saft)
1 msk soja
Strimla köttet och stek i olja tillsammans med sesamfrön. Koka äggnudlarna. Rör ihop jordnötsdressingen. Ansa sparrisen och låt sparris och sockerärtor koka i en minut. Blanda nudlarna med jordnötsdressingen. Servera nudlarna med biff och grönsaker. Servera med lime och skivade rädisor
Publicerad i jordnötssmör, nudlar, salladsvariant | Kommentarer (24) Skriv ut inlägg