Fryst cheesecake i glas
Utan en väl fungerande ugn har vi fått vidga våra efterrättsvyer lite. Från de bekväma sista-minuten-alternativen med chokladfondant eller bärpaj som det ofta blivit, till kylda eller frysta alternativ. Fördelen: kan förberedas, nackdelen: ja, de måste ju så gott som alltid f-ö-r-b-e-r-e-d-a-s. Med andra ord, hejdå sista-minuten. Efterrätten på bilden är från en receptbroschyr (Arla) som jag ryckte åt mig i affären häromdan, lite som en fryst cheesecake i portionsformat. Den fick avsluta valborgsmässoaftonens meny, och det var faktiskt riktigt gott.
Fryst cheesecake i glas, 6 port
2 ägg
1,5 dl vispgrädde
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft från 1 citron
2 dl creme fraiche
8 digestivekex
blåbär, eller andra bär
Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, saft och skal från citron och creme fraiche. Vänd ner grädde och äggvitor i smeten. Krossa kexen grovt och lägg i botten på 6 st glas. Häll över blandningen. Frys i minst 4 timmar, men ta fram en halvtimme innan servering. Toppa med bär.
Publicerad i efterrätt | Kommentarer (23) Skriv ut inlägg