Fryst cheesecake i glas
Utan en väl fungerande ugn har vi fått vidga våra efterrättsvyer lite. Från de bekväma sista-minuten-alternativen med chokladfondant eller bärpaj som det ofta blivit, till kylda eller frysta alternativ. Fördelen: kan förberedas, nackdelen: ja, de måste ju så gott som alltid f-ö-r-b-e-r-e-d-a-s. Med andra ord, hejdå sista-minuten. Efterrätten på bilden är från en receptbroschyr (Arla) som jag ryckte åt mig i affären häromdan, lite som en fryst cheesecake i portionsformat. Den fick avsluta valborgsmässoaftonens meny, och det var faktiskt riktigt gott.
Fryst cheesecake i glas, 6 port
2 ägg
1,5 dl vispgrädde
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft från 1 citron
2 dl creme fraiche
8 digestivekex
blåbär, eller andra bär
Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, saft och skal från citron och creme fraiche. Vänd ner grädde och äggvitor i smeten. Krossa kexen grovt och lägg i botten på 6 st glas. Häll över blandningen. Frys i minst 4 timmar, men ta fram en halvtimme innan servering. Toppa med bär.
Publicerad i efterrätt | Kommentarer (23) Skriv ut inlägg23 kommentarer till “Fryst cheesecake i glas”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Gott och snyggt! men tid och plats i frysen kan ju vara bristvara ibland…
Låter gott!
Prova Banoffee pie. Inte så näringsrikt, men en liten bit….du behöver ingen ugn, men måste tänka till lite i förväg. Burken med kondenserad mjölk ska kokas minst 3 tim, men sedan kan du frysa den och då blir pajen klar i ett nafs! :)
Så gott! Jag har fått något liknande hemma hos några kompisar. Vi har motsatt problem förresten, bara frysfack så frysta desserter här är svårt… :)
nämen stackars pickisar, är er ugn fortfarande inte bra?
hoppas ni hade en fin valborgsafton! kan tänka mig att det var galet i uppsala.
Usch, vad jobbigt att vara utan ugn. Vet precis hur jobbigt det är. Been there…
Fryst cheesecake är alltid gott. Extra fint att servera den i glas/portionsformar.
mm… ser riktigt gott ut. Ska absolut testa, gottegris som jag är!
Ser faktiskt helt galet gott ut!
Inget kul alls att vara ugnlös, hur många gånger är man inte på väg att nyttja den för att åter bli påmind om att den inte funkar…
Men en fryst cheesecake funkar ju bra som plåster på såren:)
Den ser väldigt festlig och fin ut! Ibland är de bra när man ”tvingas” testa nytt :)
Ser supergott ut, det måste jag testa, usch så jobbigt att vara utan ugn, man märker hur man lätt blir beroende av alla köksapparater när de väl inte fungerar
Vad mumsigt det ser ut!
Usch, jag levde utan en välfungerande ugn ett tag när jag flyttat in i lägenheten jag bor i, och det var INTE kul! Konstigt att det är JUST DÅ man blir som mest sugen på att göra ugnsrätter och ugnspannkakor ;) Men efterrätten såg väldigt god ut i alla fall!
Vilken gullig cheese cake! Köpt glass är vad jag brukar servera till efterrätt, så om jag skulle plocka fram såna här godbitar hade alla vart oerhört imponerade. :)
Sofie: Plats i frysen ja, det krävdes en del ommöblering kan man säga. ;-)
Tina N: Har jag aldrig provat, tack för tips!
Hanna: Oj, ett frysfack skulle bli ett problem här, för mig som gillar att samla bär och svamp.
Charlotta: Nä, det är inte synd om oss egentligen. Vi har bara inte tagit oss tid att köpa en ny.
Emmy: Ja visst är det, och lätt att anpassa efter hur många man är!
Emelie: :-)
Ida: Gott var det!
Mårtenssons kök: Haha, ja, det har du ju rätt i!
Sanna: Det förstås! :-)
Erika: :-)
Alexandra: Ja! Och för att inte tala om brödbak!
Ann-Louise: Och inte svårare än att köpa färdig glass heller, testa vetja!
Någon med snygga kläder i bakgrunden, precis som vanligt!
Mika: Tack fina du, det är min nya sommarklänning. Sen kom snön.
Hej, jag hittade för genom google och jag undrar om du prövat göra den i plastglas? Jag behöver massor och glas är dyrt.. men jag är rädd för att plasten ska gå sönder av temperaturskillnaderna.. :(
Tacksam för svar! Dem ser jättegoda ut förresten!
Hej Caroline!
Jag har inte gjort dessa i plastglas, men jag tror inte att det skulle vara något problem. Jag tänker att när du tar fram dem från frysen så kommer efterrätten (och plastglasen) tina långsamt eftersom de är kalla i sig själva. Annars får du ta en tur till IKEA och köpa 2 kronors glas. ;-)
Såå enkelt men gud så gott! :)
:-)
Räddade min kväll! Tack! ;)
Anna: Åh vad fint! :-)
[...] Fryst cheesecake i glas PickiPicki står för den här riktigt trevliga sommarefterrätten. Bra att göra på landet [...]