Färdigdukat!

den 29 maj 2011, kl 22:57

Jag har förresten fått frågan om dukningstips för ett tag sedan. Såhär tänker jag när det vankas duka-lite-extra-fint. Hur tänker ni?

  • Att duka med udda glas är kul, att duka med udda porslin likaså. Att loppisfynda är därför tacksamt. Så tjusigt porslin som går att hitta på loppis hittar du sällan i en butik, och knappast för samma peng.
  • Det är inte bara blommor som blommar. Ta med naturen in vetja! Syréner i maj, fläder i juni, blåbärsris i juli, rönnbärskvistar i augusti, lönnlöv i september…
  • Att smaksätta vatten är gott och inte minst snyggt. Karaffer med skivad rabarber, eller med rosmarinkvistar, myntablad och skivad citron. Eller varför inte klasar med röda vinbär.
  • Apropå vatten, så är isbitar med det-ena-och-det-andra-i inte att underskatta. Ju mer otippat det som hamnar i isbitarna är, desto fler skratt väcker det. Dock blir det oftast bär här, ibland blommor.
  • Servettkonst är inte min starka sida. Men jag kan vika näckrosor av servetter, jag ska visa hur vid tillfälle.
Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen