Två favoriter till grillat

den 2 maj 2011, kl 08:59

Vi är rätt enkelspåriga när vi grillar. Två tillbehör som så gott som alltid dukas fram när det vankas grillat är basilikaolja samt bönröran gjord på stora vita bönor. Basilikaoljan kan man trolla med, den är lika god att ringla över grillad kyckling som att blanda runt kokt färskpotatis i. Bönröran gör vi av bara farten. Det är en allt-i-allo-röra. Fungerar som dipsås, som god röra till grillad mat eller att bre på brödet, vips har man matiga utflyktssmörgåsar.

Basilikaolja
2 krukor basilika
1 liten vitlöksklyfta
0,5-1 dl oliv- eller rapsolja
lite salt

Mixa.

Bönröra
1 burk stora vita bönor
1,5 dl lätt creme fraiche eller liknande
0,5 citron
0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Mixa bönor med creme fraiche och saft från en halv citron. Rör ner finhackad rödlök och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.

Skriv ut inlägg

24 kommentarer till “Två favoriter till grillat”

  1. Fridas kök kl 09:04, den 2 maj 2011

    Låter ju som väldigt trevliga tillbehör! Ska jag prova till sommarens grillkvällar. Tack för inspirationen. :-)

  2. marie kl 10:27, den 2 maj 2011

    Va gott det ska jag prova nästa gång vi grillar. Igår snöade det när vi skulle grilla men idag är det sol igen så vi hoppas på många goa grilldagar i sommar tack för så många goda recept Marie

  3. Hanna kl 11:28, den 2 maj 2011

    Bönröran låter alla tiders!

  4. Alexandra - kärlek på tallrik kl 12:29, den 2 maj 2011

    Tycker att er ”enkelspårighet” är mycket bättre än min pappas – samma sorts färdigköpta grillolja och en köttbit. Kanske någon tomat. Potatis. Så ser det ut varenda gång! Men nästa gång kan jag kanske influera lite genom att prova denna bönröra – den låter riktigt intressant ;)

  5. M A T B L O G G E N kl 12:30, den 2 maj 2011

    Det låter jättegott :-)

    Vi brukar även göra coleslaw på rödkålssallad till grillat.
    Gott det också :-)

    Trevlig vecka.

    / Jenny

  6. Emmy kl 13:10, den 2 maj 2011

    Gillar även jag båda dessa. Örtolja är så gott och smidigt att smaksätta allt möjligt med. Och bönröror av alla dess slag tycker jag om som tillbehör. Heja grillsäsongen!

  7. Ann-Louise kl 13:25, den 2 maj 2011

    Låter ljuvligt gott! I år ska jag verkligen försöka grilla så mycket som det bara går. :)

  8. Karin kl 13:57, den 2 maj 2011

    Den där bönröran låter ju helt fantastiskt god! Här grillas det så fort vi får chansen och vid nästa tillfälle får nog den här röran göra oss sällskap :-)

  9. Katarina kl 15:54, den 2 maj 2011

    Låter gott! Olika bönröror är mina favoriter :)

  10. Nina kl 17:25, den 2 maj 2011

    Mums, låter som 2 riktigt goda tillbehör, måste provas.

  11. Matilda kl 18:51, den 2 maj 2011

    Vad gott det låter! Basilikaoljan skulle man kunna testa! :)

  12. Johanna Berg kl 19:13, den 2 maj 2011

    Åh! Det låter supermumsigt! Ska provas!

  13. Helena mitt i smeten kl 20:22, den 2 maj 2011

    Basilikaolja är verkligen gott och den där bönröran blir jag väldigt sugen på att testa!

  14. Mårtenssons kök kl 20:51, den 2 maj 2011

    Här blir det också väldigt enkelspårigt när vi grillar (oftast i alla fall). Barnförbjuden vitlökssås, tsatsiki eller guacamole. Provar köra ert spår nästa gång, vi har ju blivit nöjda de andra gångerna:)

  15. Rebecka kl 21:34, den 2 maj 2011

    Härliga tillbehör! Bönröran ska jag prova så fort grillen åker fram här, och basilikaoljan får agera smaksättare i någon härlig potatissallad. Ja, så får det bli!

  16. Linda - Cupcakefluffan kl 21:35, den 2 maj 2011

    Låter allt supersmarrigt :-)

  17. sofie mumsfillibaba kl 21:54, den 2 maj 2011

    Inga dåliga tillbehör!

  18. Maria kl 18:19, den 3 maj 2011

    Båda två låter som riktiga höjdare till grillat, mums!

  19. tina kl 21:54, den 4 maj 2011

    Frida: Varsågod vetja!

    Marie: Tack snälla du! Inte riktigt det majväder jag längtat efter. :-)

    Hanna: Det är den!

    Alexandra: Haha!

    Jenny: Låter kalasgott, tack för tips!

    Emmy: Heja, heja!

    Ann-Louise: Jag med!

    Karin: Kul! :-)

    Katarina: Hur gör du dina?

    Nina: Japp!

    Matilda: Ja, det tycker jag såklart! :-)

    Johanna: Fint!

    Helena: :-)

    Mårtenssons kök: Åh, era såser/röror låter finfina dom med!

    Rebecka: Hurra för det!

    Linda: :-)

    Sofie: Nix!

    Maria: Mums ja, testa vetja!

  20. Idag dansar vi mangosalsa! | pickipicki kl 07:22, den 5 maj 2011

    [...] tillbehör till grillat Bönröra och basilikaolja Tabouleh (libansesisk bulgursallad) Bönsallad Världens enklaste grillade sallad (halloumi och [...]

  21. Jessica kl 09:24, den 6 maj 2011

    Jag lagade bönröran igår, mums! Hade ingen rödlök hemma, men det blev bra ändå. Den avnjöts som dippsås till ett knippe späda morötter.

    Gillar din blogg skarpt! Särskilt glad blir jag när du lyfter fram finska delikatesser som mjöd och memma :)

  22. Mårtenssons kök kl 20:26, den 11 maj 2011

    Bönröran var så god, vi åt den ikväll till våra grillade revben – mums! Men lite förändring blev det eftersom det saknades lite… http://martenssonskok.blogspot.com/2011/05/grillade-revben-helt-enkelt.html

    Tack för ännu ett smarrigt recepttips!

  23. tina kl 21:53, den 11 maj 2011

    Jessica: Jag har missat din kommentar! Vad glad jag blir att bönröran gick hem, och att du gillar picki. Själv gillar jag uppmuntrande kommentarer skarpt! :-)

    Mårtenssons kök: Toppen, vad roligt! :-D

  24. Bönröra - Let's go detox kl 08:21, den 1 juli 2012

    [...] och bild är hämtat från Picki. July 1st, 2012 | Category: [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen