Idag dansar vi mangosalsa!
Godmorgon! Idag lagar jag ett av mina favorittillbehör till grillat, mangosalsa. För i sanningens namn är det ju faktiskt rätt långsamt att passa grillen, men desto roligare att styra upp tillbehören. Mangosalsan är förtrollande god till grillad fisk och kyckling, ju mer mogen mangon är desto godare blir det. Men nu är det inte för det faktum att salsan är god, som den ska ha störst eloge. Däremot för att den har fått mig att börja tycka om koriander. För oss som innerst inne i hjärtat tycker att koriander smakar parfymerad tvål, så säger det en hel del. Hurra för mangosalsan, bra jobbat!
Mangosalsa
1 mogen mango (ju mer mogen desto bättre)
0,5 liten rödlök
1 tomat
1 lime
0,5 röd chili
svartpeppar
färsk koriander
Skålla tomaten (skär ett kryss i tomaten och lägg ner i kokande vatten. Dra av skalet och gröp ur innanmätet). Finhacka tomatköttet. Blanda med finhackad mango, finhackad rödlök, finhackad chili, rivet skal från en hel lime och saft från en halv lime. Rör ner färsk koriander efter behag, toppa med nymalen svartpeppar.
Fler tillbehör till grillat
Bönröra och basilikaolja
Tabouleh (libansesisk bulgursallad)
Bönsallad
Världens enklaste grillade sallad (halloumi och nektariner)
Grillad mandelmassa till efterrätt
19 kommentarer till “Idag dansar vi mangosalsa!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Den ser ju jätteläcker ut! Nästa gång de blir grillning (=när värmen kommer tillbaka) ska ja också dansa mangosalsa :)
Håller faktiskt med dig lite om parfymsmaken, men jag har också lärt mig att tycka om det.
Parfymerad tvål var ordet! Undrar om jag ska försöka mig på din variant?
Den salsan ska jag testa till helgen då vi har BBQ vid poolen här i Singapore.
Älskar mango och är har vi ju golden mango, hur söt och god som helst. En annan favorit är grön mangosallad med grön omogen mango.
Skickar med länk till det receptet.
http://sandberg2singapore.blogg.se/2009/april/veckans-recept-gron-mangosallad.html
Tack för en härligt smaskig blogg!
Haha! Du är rolig! Hur kan man inte tycka om koriander? Jag åt den för första gången hos en kompis i London. Vi lagade mängder med mat ur Jamie Olivers kokbok och jag kommer alltid att förknippa kryddan med en ruffig lägenhet i Brixton och litervis med chardonnay.
Mango är ju alltid fräsht och gott men tyvärr svårt att hitta den mogen i butiken. Köper den alltid i god tid innan jag ska använda den så den mognar hemmavid.
Yeeey, salsa är bäst med massor av koriander.
Välkommen till koriander-fancluben, jag älskar’t.
Tack för lunchen! Åt din mangosalsa med grillad kyckling. Och de som smakade av salsan här på jobbet tycket om det också. Jättegott!
Parfymerad tvål är också ganska hemskt, men i min näsa stinker koriander ungefär som en sur disktrasa: sött, aromatiskt, men otroligt sunkigt. Smaken går aldrig ur munnen. Blörg!
Koriander är ju en hata-älska krydda. Jag älskar!! Både torkad och färsk. Fast tycker de smakar helt olika. Tillsammans med mango är det yammi-yammi!!
Hahaha, jag älskar koriander och har det i det mesta. Ibland funderar jag på att ljuga i recepten för att inte skrämma iväg dem som tycker som du, att koriander smakar parfymigt.
Vad gäller mango,så tycker jag däremot att den som är vanligast i svenska butiker smakar parfymigt. Så länge man inte lyckas lägga vantarna på en pakistansk mango (är det de som kallas Golden kanske?. Men tacka vet jag karibisk mango, ice cream mango, julie mango åhhhh… det är grejer det!
Trevlig resa picki! Tar ni pärlan :)
Hallo! Jag såg att du nämdes i DN idag angående matbloggar. Kul!
Gottgott! Bäst blir den med pakistansk mango om man nu har turen att få tag i den. Vi bildade en intressegrupp på fb för att trycka på lite ;) https://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=112293075549
Sanna: Värmen ÄR tillbaka! :-D
Hanna: Fint!
Lena: Ja, det ska du!
Annelie: Spännade, tack för tips! :-)
Ann-Louise: Oj! Ja, men vi har ju alla olika preferenser! ;-)
Martina: Ja, men desto gladare blir man när man hittar en mogen mango i sin egen fruktskål. :-)
Therese: Tusen tack!
Mamman: Fint!
Fia: Haha!
Sofie: :-)
Moma: Du får ansluta till Annas FB-grupp nedan vetja!
Anna: Vi spar pärlan till sommarturnén!
Anna B: Fint med engagemang tycker jag!
[...] recept Mangosalsa [...]
[...] Mangosalsa Guacamole Aioli (hoppa över örterna i receptet) Hembakade pitabröd Publicerad i fredag, [...]
[...] Mangosalsa [...]
[...] köttet med tortillas, mangosalsa (gör som Uffe, förgyll salsan med sharon och habanero), guaccamole och [...]