Idag dansar vi mangosalsa!

den 5 maj 2011, kl 07:20

Godmorgon! Idag lagar jag ett av mina favorittillbehör till grillat, mangosalsa. För i sanningens namn är det ju faktiskt rätt långsamt att passa grillen, men desto roligare att styra upp tillbehören. Mangosalsan är förtrollande god till grillad fisk och kyckling, ju mer mogen mangon är desto godare blir det. Men nu är det inte för det faktum att salsan är god, som den ska ha störst eloge. Däremot för att den har fått mig att börja tycka om koriander. För oss som innerst inne i hjärtat tycker att koriander smakar parfymerad tvål, så säger det en hel del. Hurra för mangosalsan, bra jobbat!

Mangosalsa
1 mogen mango (ju mer mogen desto bättre)
0,5 liten rödlök
1 tomat
1 lime
0,5 röd chili
svartpeppar
färsk koriander

Skålla tomaten (skär ett kryss i tomaten och lägg ner i kokande vatten. Dra av skalet och gröp ur innanmätet). Finhacka tomatköttet. Blanda med finhackad mango, finhackad rödlök, finhackad chili, rivet skal från en hel lime och saft från en halv lime. Rör ner färsk koriander efter behag, toppa med nymalen svartpeppar.

Fler tillbehör till grillat
Bönröra och basilikaolja
Tabouleh (libansesisk bulgursallad)
Bönsallad
Världens enklaste grillade sallad (halloumi och nektariner)
Grillad mandelmassa till efterrätt

Skriv ut inlägg

19 kommentarer till “Idag dansar vi mangosalsa!”

  1. Sannas Goda kl 08:09, den 5 maj 2011

    Den ser ju jätteläcker ut! Nästa gång de blir grillning (=när värmen kommer tillbaka) ska ja också dansa mangosalsa :)

  2. Hanna kl 10:52, den 5 maj 2011

    Håller faktiskt med dig lite om parfymsmaken, men jag har också lärt mig att tycka om det.

  3. Lena kl 11:24, den 5 maj 2011

    Parfymerad tvål var ordet! Undrar om jag ska försöka mig på din variant?

  4. Annelie-Singapore kl 15:17, den 5 maj 2011

    Den salsan ska jag testa till helgen då vi har BBQ vid poolen här i Singapore.

    Älskar mango och är har vi ju golden mango, hur söt och god som helst. En annan favorit är grön mangosallad med grön omogen mango.
    Skickar med länk till det receptet.
    http://sandberg2singapore.blogg.se/2009/april/veckans-recept-gron-mangosallad.html

    Tack för en härligt smaskig blogg!

  5. Ann-Louise kl 15:30, den 5 maj 2011

    Haha! Du är rolig! Hur kan man inte tycka om koriander? Jag åt den för första gången hos en kompis i London. Vi lagade mängder med mat ur Jamie Olivers kokbok och jag kommer alltid att förknippa kryddan med en ruffig lägenhet i Brixton och litervis med chardonnay.

  6. Martina kl 15:57, den 5 maj 2011

    Mango är ju alltid fräsht och gott men tyvärr svårt att hitta den mogen i butiken. Köper den alltid i god tid innan jag ska använda den så den mognar hemmavid.

  7. Therese kl 16:18, den 5 maj 2011

    Yeeey, salsa är bäst med massor av koriander.
    Välkommen till koriander-fancluben, jag älskar’t.

  8. Mamman kl 17:18, den 5 maj 2011

    Tack för lunchen! Åt din mangosalsa med grillad kyckling. Och de som smakade av salsan här på jobbet tycket om det också. Jättegott!

  9. Fia kl 18:41, den 5 maj 2011

    Parfymerad tvål är också ganska hemskt, men i min näsa stinker koriander ungefär som en sur disktrasa: sött, aromatiskt, men otroligt sunkigt. Smaken går aldrig ur munnen. Blörg!

  10. sofie mumsfillibaba kl 20:46, den 5 maj 2011

    Koriander är ju en hata-älska krydda. Jag älskar!! Både torkad och färsk. Fast tycker de smakar helt olika. Tillsammans med mango är det yammi-yammi!!

  11. Moma kl 21:13, den 5 maj 2011

    Hahaha, jag älskar koriander och har det i det mesta. Ibland funderar jag på att ljuga i recepten för att inte skrämma iväg dem som tycker som du, att koriander smakar parfymigt.

    Vad gäller mango,så tycker jag däremot att den som är vanligast i svenska butiker smakar parfymigt. Så länge man inte lyckas lägga vantarna på en pakistansk mango (är det de som kallas Golden kanske?. Men tacka vet jag karibisk mango, ice cream mango, julie mango åhhhh… det är grejer det!

  12. anna kl 08:07, den 6 maj 2011

    Trevlig resa picki! Tar ni pärlan :)

  13. Ann-Louise kl 08:36, den 6 maj 2011

    Hallo! Jag såg att du nämdes i DN idag angående matbloggar. Kul!

  14. Anna B kl 13:54, den 6 maj 2011

    Gottgott! Bäst blir den med pakistansk mango om man nu har turen att få tag i den. Vi bildade en intressegrupp på fb för att trycka på lite ;) https://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=112293075549

  15. tina kl 22:29, den 8 maj 2011

    Sanna: Värmen ÄR tillbaka! :-D

    Hanna: Fint!

    Lena: Ja, det ska du!

    Annelie: Spännade, tack för tips! :-)

    Ann-Louise: Oj! Ja, men vi har ju alla olika preferenser! ;-)

    Martina: Ja, men desto gladare blir man när man hittar en mogen mango i sin egen fruktskål. :-)

    Therese: Tusen tack!

    Mamman: Fint!

    Fia: Haha!

    Sofie: :-)

    Moma: Du får ansluta till Annas FB-grupp nedan vetja!

    Anna: Vi spar pärlan till sommarturnén!

    Anna B: Fint med engagemang tycker jag!

  16. När maten är lite för god | pickipicki kl 13:44, den 18 mars 2012

    [...] recept Mangosalsa [...]

  17. Finfina fredagsmaten! | pickipicki kl 13:24, den 5 januari 2013

    [...] Mangosalsa Guacamole Aioli (hoppa över örterna i receptet) Hembakade pitabröd Publicerad i fredag, [...]

  18. Utflykt till Picki-paradiset | kl 21:10, den 1 juli 2013

    [...] Mangosalsa [...]

  19. Hjortronsafari i Hälsingland! | pickipicki kl 15:04, den 29 juli 2013

    [...] köttet med tortillas, mangosalsa (gör som Uffe, förgyll salsan med sharon och habanero), guaccamole och [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen