När maten är lite för god

den 18 mars 2012, kl 13:43

Igår långlagade vi pulled pork och serverade på Fridas vis, tillsammans med pitabröd, surkål, mangosalsa, guacamole och aioli. Herremingud vad gott, jag kan omöjligt beskriva maten på annat vis än så. Nu är det ju långt ifrån något att skryta om, men faktum är att jag åt och åt och åt tills jag fick lämna middagssällskapet och inta horisontalläge i soffan, vimmelkantig av den stora mättnaden som slog till. Nästa gång kommer jag få lov att behöva texta h-e-j-d-a-m-i-g i pannan. Hursomhelst, kvällens snyggaste var Mariekexen som Helena och Johannes hade med sig. Om jag säger så här, det finns Mariekex och så finns det Mariekex. De senare hade Helena piffat upp en liten aning.

Pulled pork serverad på Fridas vis
ung 1,3 kg fläskarré
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 dl ketchup
2 msk chipotlepasta
0,5 dl vatten
1 tsk koriander
1 msk spiskummin
1 msk whiskey

Skala och skiva lök och vitlök. Blanda ketchup, chipotlepasta, whiskey och kryddor till en sås, rör ner lök. Lägg köttet i en gryta och bred över såsen. Sätt på lock och stoppa in i ugnen i 125 grader i ca 4,5 h. Titta till ibland, späd med vatten om det skulle behövas. Köttet är färdigt när det går att dra i sär med en gaffel. Dra i sär köttet i mindre bitar, blanda med såsen och smaka av med mer chipotlepasta och kryddor om det behövs. Om köttet tillagas i förväg. Värm vid servering. Servera med surkål, mangosalsa, guacamole och aioli. Receptet på pulled pork är med en mycket stor skopa inspiration från världens bästa Lisa.

Fler recept
Mangosalsa
Guacamole


Mariekex, tro det eller ej

Skriv ut inlägg

20 kommentarer till “När maten är lite för god”

  1. Mårtenssons kök kl 15:33, den 18 mars 2012

    Pulled pork är fantastiskt gott, vi hade det på vara tallrikar förra helgen och därmed fick det också vara bästa matlådan på måndagen!

    Vilka Mariekex, hur lyckas man med ett sådant konststycke! Så vackra.

  2. Lottzy kl 16:56, den 18 mars 2012

    Verkar galet gott! Köpte du surkålen eller gjorde ni själva?
    //Lottzy

  3. Matilda kl 17:32, den 18 mars 2012

    Ser väldigt mumsigt ut! :)
    Vilka superfina kex! Hur har ni gjort dem? Målat med karamellfärg eller?

  4. Kim kl 18:44, den 18 mars 2012

    Pulled pork står högt på min to-do-list. Surkål är ju för jäkla gott, kan tänka mig att det passar ihop.

  5. Moma kl 19:16, den 18 mars 2012

    Ho ho, jag känner igen soffläget, framstupa sidoläge vart det för mig, jag åt så mycket första gången jag gjorde pulled pork att jag faktiskt inte kommit mig för att laga det igen :-)

  6. Isflingan kl 21:06, den 18 mars 2012

    hihi vilken tur jag hade att d ändå fanns massa gott över till nästa dag så jag oxå fick smaka :)

  7. anna kl 21:38, den 18 mars 2012

    Tack för lunchen, den var välbehövlig!

  8. frida kl 13:10, den 19 mars 2012

    Mums! Tur att det fastnade på bild den här gången ;-)

  9. Fröken Dill kl 15:18, den 19 mars 2012

    Spännande tillbehör till pulled pork och vilka konstverk till kex!

  10. tina kl 18:50, den 19 mars 2012

    Mårtenssons: Onekligen prima även som matlådema. :-)

    Lottzy: Surkålen var köpevariant. Så gott!

    Matilda: Helena är en mästare på bakpyssel. Det är sockerpasta på kexen, som hon målat på. Hushållsfärg kanske, men vet inte så noga. Fint!

    Kim: Du MÅSTE testa!

    Moma: Joho! Förresten har jag (och Plommonet) planerat att du ska komma och hälsa på i det röda köket på lördag. Deal?

    Isflingan: :-D

    Anna: Mat är bra, du vet!

    Frida: Ja! Tack för ett prima recept fina du!

    Fröken Dill: Konstkex!

  11. Hanna kl 12:13, den 20 mars 2012

    Måste testa pulled pork med aioli och pita till! Galet gott ju!

    Och gudars vilka fina mariekex!!

  12. iiiden kl 18:57, den 20 mars 2012

    Gud såg riktigt mumsiga ut!:)

  13. tina kl 19:40, den 20 mars 2012

    Hanna: Glöm inte surkålen!!! :-D

    Iiiden: Det är det, lovar!

  14. Tjejmiddag med pulled pork | Matarkivet kl 09:29, den 14 april 2012

    [...] det doftade riktigt gott när vi kom hem. Sedan hjälpte tjejerna mig med maten. Efter ett tips på Picki blev det aioli och pitabröd till, liksom sallad och den stående slawn. Vi gjorde dessutom en stor [...]

  15. Har ni hört om surkålspajen? | pickipicki kl 22:14, den 28 januari 2013

    [...] picki Pita fyllda med stekt och tunt skrivad entrecote, mangosalsa, guaccamole, surkål och aioli Pulled pork på Fridas vis Korv med bröd med surkål Publicerad i paj, surkål | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

  16. Hanna kl 13:48, den 9 april 2013

    Grytan står nu i ugnen och puttrar! Kan knappt vänta :)

  17. tina kl 13:54, den 9 april 2013

    Hanna: Hurra!

  18. Isflingan kl 23:20, den 18 januari 2014

    Nu har jag äntligen lagat min första egna pulled pork och jag kan inget annat än hålla med: ibland är maten bara lite för god… :)

  19. tina kl 11:05, den 19 januari 2014

    Isflingan: Åh vad kul, ja pulled pork är finfin helgmat!

  20. När du inte orkar laga mat: pulled pork » Tre tjejer i köket kl 20:24, den 29 april 2014

    [...] men jag tror också att chipotlepastan gjorde sitt i den senaste omgången. Jag sneglade på Fridas recept hos pickipicki och gjorde en mer barnvänlig kryddning. Se kryddningen som en skiss utgå från -  och smaka av [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen