När maten är lite för god
Igår långlagade vi pulled pork och serverade på Fridas vis, tillsammans med pitabröd, surkål, mangosalsa, guacamole och aioli. Herremingud vad gott, jag kan omöjligt beskriva maten på annat vis än så. Nu är det ju långt ifrån något att skryta om, men faktum är att jag åt och åt och åt tills jag fick lämna middagssällskapet och inta horisontalläge i soffan, vimmelkantig av den stora mättnaden som slog till. Nästa gång kommer jag få lov att behöva texta h-e-j-d-a-m-i-g i pannan. Hursomhelst, kvällens snyggaste var Mariekexen som Helena och Johannes hade med sig. Om jag säger så här, det finns Mariekex och så finns det Mariekex. De senare hade Helena piffat upp en liten aning.
Pulled pork serverad på Fridas vis
ung 1,3 kg fläskarré
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 dl ketchup
2 msk chipotlepasta
0,5 dl vatten
1 tsk koriander
1 msk spiskummin
1 msk whiskey
Skala och skiva lök och vitlök. Blanda ketchup, chipotlepasta, whiskey och kryddor till en sås, rör ner lök. Lägg köttet i en gryta och bred över såsen. Sätt på lock och stoppa in i ugnen i 125 grader i ca 4,5 h. Titta till ibland, späd med vatten om det skulle behövas. Köttet är färdigt när det går att dra i sär med en gaffel. Dra i sär köttet i mindre bitar, blanda med såsen och smaka av med mer chipotlepasta och kryddor om det behövs. Om köttet tillagas i förväg. Värm vid servering. Servera med surkål, mangosalsa, guacamole och aioli. Receptet på pulled pork är med en mycket stor skopa inspiration från världens bästa Lisa.
Fler recept
Mangosalsa
Guacamole
Mariekex, tro det eller ej